Ondeelbaar

De Prediker zei het al! Wie kennis vermeerdert, vermeerdert smart.

Heel vaag herinner ik me dat ze, toen ik nog een kleuter was, wel eens bij ons thuis was geweest. Maar echt ter sprake kwam ze thuis nooit. Ook niet als haar moeder, die weduwe was, bij ons logeerde. Wat regelmatig voorkwam.

(lees meer)

---{}---

Niet mijn tijd

Nee, mijn tijd van het jaar is het niet, deze maanden. Oktober, de maand waarin Arnold werd vrijgesproken en jarig was. En november de maand van z'n overlijden, de begrafenis, m'n verjaardag die weer opschoof naar 5 december, onze trouwdag. Het alsmaar korter worden van de dagen...En heel veel in m'n agenda.

Dus was het vandaag de hoogste tijd voor een dagje rust. Na een boordevolle hectische en emotievolle week.

(lees meer)

---{}---

Te oud

Vandaag ontdekt dat ik inmiddels toch te oud ben geworden om in drie dagen te doen wat ik anders over zes dagen verdeel. (lees meer)

---{}---

Verzoening

Verzoening.

Nee, ik was het niet van plan om het te volgen, gisteren, wat er in Kampen gebeurde. Had me voorgenomen me er verre van te houden. Het lag immers al zover achter me. En een keuze erin maken hoefde ik ook al niet. Immers, geen lid meer van de NGK en al vijftig jaar niet meer van de GKV. Dus ’t ging en gaat mij niet meer aan.
En toch was er iets wat me er nieuwsgierig naar maakte, en me toch deed besluiten om in te schakelen op de live-stream vanuit Kampen.
Dat was ’s morgens tegen tienen. Met de bedoeling om even te kijken…
(lees meer)

---{}---

Herinnering bij de tijd

Meer dan de tijd van het overlijden van Arnold is deze tijd een tijd vol herinneringen. Herinneringen die ongevraagd komen. (lees meer)

---{}---

Geraakt

Hier had ik het nog niet gezien. Mede doordat ik er gewoon (nog) niet aan toegekomen ben om te gaan kijken... (lees meer)

---{}---

Wennen?

Nee, het went niet om bij de vierdagen ook een sterfdag te hebben. Zoals het ook niet went dat onze trouwdag de dag is geworden waarop hij werd begraven, hoe symbolisch dat ook was, en voelde als: de cirkel is rond. (lees meer)

---{}---

Zomaar een herinnering

Gewoon een berichtje op Twitter... Over de storm van drie jaar geleden, die toen over NH raasde.

(lees meer)

---{}---