Donkere wolken

Buiten loeit de wind om het huis. In de verte hoor ik de zee bulderen. En dit is nog maar het begin, zeggen ze...

Binnen brandt de kachel.

M'n zomerjas heb ik opgeborgen, en de winterjas aan de kapstok gehangen. Mochten er nog échte mooie dagen komen, dan red ik me wel met een trui...

(lees meer)

---{}---

Nazomeren

Wat hebben we genoten de afgelopen dagen, van het prachtige nazomerweer. Met volle teugen hebben we het binnengehaald, en leefden buiten, om er geen minuut van te missen.

(lees meer)

---{}---

Van alles wat...

Zomaar opeens is het alweer dinsdagavond. De voorbije dagen zijn als zand door m'n vingers gegleden. Niet vervelend, maar wel veel te snel. En 't weer liet, na dagen/wekenlang zonneschijn, voor 't eerst even zien dat het nu toch écht herfst is geworden, en kaarsjestijd. (lees meer)

---{}---

Plus 32 jaar

Vandaag een dagje Nieuwegein! Voor alweer een jarige. (lees meer)

---{}---

Zó doe je dat!!

  Je knapt je huis op. Je sloopt wat tegels van de muren. Je verft en saust de boel. Je knapt je tuin op. Verwijdert en snoeit heesters. En vervolgens  'leen' je dan twee winkelwagentjes... (lees meer)

---{}---

Verre vriendin

Meestal bestaat ons contact uit mailcontact. Zo is het ooit ook begonnen... (lees meer)

---{}---

Slootjes

Ik hou van slootjes. (lees meer)

---{}---

O ja...

Voor de nieuwsgierigen... (lees meer)

---{}---

Al weer...

Eén jaar is ze vandaag geworden! Onze Nika. (lees meer)

---{}---

Goeie Grutten!

Er zijn tradities die je in ere moet houden! Die je gewoon meeneemt, als je groot bent en al een eigen gezinnetje hebt. Tradities die je overbrengt op je eigen kinderen. Daar ben ik een grote voorstander van! (lees meer)

---{}---

Al weer dertig jaar!

Zelf was ik 33 jaar toen ze geboren werd. (lees meer)

---{}---

Vroeg (er)

Na 't vinden van de kastanjes in 't Mariëndal, was er opeens die kriebel, die ik vroeger als kind voelde, als het de tijd was dat de kastanjes rijp waren... Dan stond ik, als 't hard gewaaid had, 's morgens al heel vroeg op, om ze te gaan zoeken, onder de grote kastanjeboom naast de dorpskerk. In de hoop dat niemand anders gehoord had dat het hard had gewaaid die nacht... En o, wat voelde ik me dan rijk, als ik thuiskwam met m'n zakken vol kastanjes. (lees meer)

---{}---

Bos, zon en zee

Gisteren, voor het eerst in lange tijd, geprobeerd of het me zou lukken een rondje Mariëndal te wandelen. (lees meer)

---{}---

Vijfenveertig en tien

'Toevallig' las ik deze week ergens: De tijd heeft geen teugels maar vleugels. (Schijnt een bestaand gezegde te zijn bij onze Zuider-Buren) (lees meer)

---{}---

Wie gaat er mee?

Terwijl hier de eerste herfstkleuren verschijnen... (lees meer)

---{}---

Vroeger, toen er nog geen zomertijd was...

Miezerige buien, slagregens, harde wind, storm, zonneschijn, en prachtige wolkenluchten. We hebben het allemaal meegemaakt vandaag. (lees meer)

---{}---

Een handige vent!

Natuurlijk weet ik het al jaren: ik heb een handige vent! En dat bewees hij weer eens in de voorbije weken. (lees meer)

---{}---

Afscheidnemen van de zomer?

Nee hoor! Geen haar op m'n hoofd die daaraan denkt. En gelukkig was het weer dat vandaag helemaal met me eens, en hoefden we nog niet definitief afscheid te nemen van de zomer. Heel eerlijk gezegd: ik ben daar nog helemaal niet aan toe! 'k Heb immers nog een paar weken te goed, als compensatie voor de zomerweken die ik uit de running was door m'n rug! :-) (lees meer)

---{}---