De meerderheid

Ooit heette het park het Timorpark. En ooit veranderde die naam, waarschijnlijk na de Tweede Wereldoorlog,  in Churchillpark. (lees meer)

---{}---

Op de fiets

De humor ligt op straat, zeggen ze... (lees meer)

---{}---

En toch wordt het lente

En toch wordt het lente. Zoals het na elke winter weer lente is geworden. Tot nu toe! :-) (lees meer)

---{}---

Jarige zoon

Zesendertig jaar is het alweer geleden dat hij geboren werd. Op een zondag, aan het eind van de middag.

't Leverde z'n vader bijna een bekeuring op, omdat hij z'n auto op een verkeerde plek had geparkeerd bij 't ziekenhuis. Maar gelukkig waren de dienders gevoelig voor 't argument: ik heb een zoon gekregen!! Waarbij hij wijselijk niet vertelde dat hij al meer zoons had.

(lees meer)

---{}---

Een (nog steeds) jarig meisje

Eindelijk was het dan zover. Hét moment dat opa z'n kleindochter ging verwennen. (lees meer)

---{}---

De sneeuwstorm van 1979

Was ik het toch nog bijna vergeten... Die sneeuwstorm van dertig jaar geleden. En dat terwijl Arnold de dia's ervan al voor me gescand had.

(lees meer)

---{}---

Citaat 2

Opeens kwam ik 'm weer tegen. Dat citaat dat me ooit eens tot diep in m'n hart raakte, en dat ik daarom opschreef. (lees meer)

---{}---

Vier jaar!


Vandaag is ze vier jaar geworden. Geboren tijdens een sneeuwstorm, op verzoek van haar moeder, die slechte herinneringen had aan de geboorte van haar oudste broer bij tropische temperaturen.

(lees meer)

---{}---

Wonen aan...

Dat we aan zee wonen is bekend. Daar hebben we heel bewust voor gekozen en genieten er elke dag van. Want zelfs als we gewoon thuis zijn is de zee er altijd, op gehoorsafstand. (lees meer)

---{}---

Koffie in het zonnetje

Smaakt extra lekker!  :-) (lees meer)

---{}---

Nooit geweten!

Nee, ik heb het nooit geweten en had het ook nog nooit eerder gehoord! Maar deze week werd ik er zelfs twee keer mee geconfronteerd. (lees meer)

---{}---

Een kind van deze tijd

Omdat papa en mama weer naar Rotterdam waren, om een broertje of zusje 'te halen', mocht ze, net als maandag, weer een nachtje en dagje bij ons logeren. En aan alles is te merken dat het voor haar steeds meer vertrouwd wordt. (lees meer)

---{}---

Een beetje Calvinist

 Soms overkomt het je, dat een dag totaal anders verloopt dan je het had gepland. Zo'n dag had ik gisteren. (lees meer)

---{}---

't Zonnetje

Heerlijk was het vanmorgen, uit de wind en in de zon! (lees meer)

---{}---

Taal

Soms snap ik er echt helemaal niets meer van als ik iets hoor of lees over jongeren die de Bijbel niet meer kunnen lezen omdat de taal te moeilijk voor ze is. Alle reden dus om opnieuw aan het vertalen te slaan om, naast de de allernieuwste Bijbelvertaling  , nu een speciale vertaling te maken voor jongeren, die wel door hen gelezen kan worden omdat hij wordt vertaald op leesniveau B1. (lees meer)

---{}---

Glad en nat

Soms is het nat. Dan weer glad. Soms valt er een verdwaalde sneeuwvlok. En dan weer schijnt de zon. Kortom: wisselvallig weer. En soms ben ik het zat! Vooral dat nat en glad. (lees meer)

---{}---

Woest

Maar wel heel erg machteloos woest! (lees meer)

---{}---