Voorlopig

Voorlopig moeten we 'het er even mee doen' dat er iets mis is met de elektriciteitsvoorziening van het hart. (lees meer)

---{}---

Kunst in de Publieke ruimte

Het stond in de krant dat het er al een tijdje staat. Een nieuw kunstobject, in de publieke ruimte. En hoewel we er regelmatig komen was 't me toch nog niet opgevallen. Alle reden dus om vanmiddag maar eens een kijkje te gaan nemen. (lees meer)

---{}---

Anders

Eenenveertig jaar is het al weer geleden dat hij geboren werd. Ook toen hadden we de dagen ervoor en erna prachtig weer, en zaten we 't grootste deel van de dag buiten. De avond voor hij geboren werd aten we zelfs nog buiten!

Dat zijn van die herinneringen die je hebt dankzij een geboorte. Ik weet zelfs nog wat ik aan had die dag. :-) En voor z'n grote broer, Pieter Geert, is die dag waarschijnlijk z'n vroegste herinnering, omdat hij zich nog herinnert dat er twee auto's botsten. Twee auto's zoals de auto van ome Jan (de buurman). En dat hij een boterham met vruchtenhagel en chocoladehagel (door elkaar) at. Ik was hoogst verbaasd toen hij me daar een keer naar vroeg, wanneer en waar dat gebeurd was. Toen dus, de avond voordat Gert Jan geboren werd. :-)

(lees meer)

---{}---

De zak

Gisteren was het dan zover. Voor de eerste keer werd de plasticzak met daarin plastic-afval opgehaald, en zijn wij vanaf nu plastic-helden! (lees meer)

---{}---

Droog

Natuurlijk weten we wel dat het hier droog is. We zien het dagelijks in onze eigen tuin, en zo nu en dan geven we de planten nog water om ze niet allemaal te laten verdrogen. (lees meer)

---{}---

Show

Bijna windstil was het. En de thermoter wees 27 graden. Geen enkele reden om dus niet even op de fiets te stappen en een kijkje te gaan nemen bij de vliegshow. (lees meer)

---{}---

Blondeertax

blondt


Een geweldige actie, van Omroep Linkk! Op hun site kun je een petitie ondertekenen, waarmee ze 40.000 handtekening willen verzamelen om een blondeertax ingevoerd te krijgen.

(lees meer)

---{}---

Voorproefje

Een klein voorproefje kregen we vanmorgen al. Onaangekondigd. Dus 't was best wel even schrikken. (lees meer)

---{}---

Scheiden

Natuurlijk is het een strak plan om het plastic apart in te zamelen. We zijn er dus ook meteen mee begonnen toen we de zak ontvangen hadden. DE zak. Want  Den Helder zou Den Helder niet zijn als 't weer eens niet zo gaat als het zou moeten gaan. In plaats van de beloofde twaalf zakken ontvingen we er maar eentje, dus we zaten al gauw met een volle. Foutje! Maar komt alsnog goed! Ze zullen zo snel mogelijk alsnog bezorgd worden. (lees meer)

---{}---

Kleine meisjes...

Eenendertig is ze alweer geworden. Terwijl het voor mij voelt alsof het gisteren was, dat ze geboren werd. Als laatste in de rij. Maar wel als eerste dochter!

Vandaag verjaarde ze. En wij waren erbij! Zucht... Kleine meisjes worden groot!

(lees meer)

---{}---

Vlotbrug

Altijd weer, als ik ergens een brug zie, is het er weer. (lees meer)

---{}---

Voltooid

Ondanks het mooie weer, waar we alle dagen van genieten, valt het niet te ontkennen: de zomer is voltooid! (lees meer)

---{}---

Storm

(lees meer)

---{}---

Écht weer

 Dat was écht even heel vreemd wakker worden vanmorgen.

Voor 't eerst sinds 30 april geen kopje thee meer buiten,
en in 't zonnetje langzaam wakker worden.

(lees meer)

---{}---

Opgeruimd

Het moest er toch van komen... (lees meer)

---{}---