Herfstzon

Zo nu en dan vraagt er iemand: hé, ben je op vakantie geweest? (lees meer)

---{}---

Goed geregeld

Had ik het allemaal zó goed geregeld! Om kwart voor één, zomertijd, ging ik naar bed. Zette de klok een uur terug, waardoor ik er dus, voor mijn doen, lekker vroeg in lag. Zette vervolgens de wekker op: om half negen zachte muziek van een zelfgekozen cd en om negen uur de radio met het nieuws. Kon ik dus heerlijk negen uur slapen. Want van dat zachte muziekje word ik maar zelden écht wakker. :-) (lees meer)

---{}---

Voorlopige uitslag

Vanmorgen was het dan eindelijk zover. Vroeg opgestaan, want om 8:40 uur moesten ze er al zijn voor de uitslag. Mark Jörg ging mee, en ik wachtte het thuis af, hopend dat er iets aan gedaan kon worden. Vooral omdat ik bijna dagelijks merk dat hij er last van heeft, zich niet lekker voelt, en veel eerder moe is dan ik van hem gewend bent. (lees meer)

---{}---

Een heerlijk weekend

Dat was het! Van vrijdagavond tot vanmorgen, toen ze weer vertrokken. En als 't gekund had waren ze nog gebleven... :-) Maar ja, de plicht riep! (lees meer)

---{}---

Stormpje

Jawel! Het stormde wel, windkracht 8 met uitschieters naar 9, maar wij zaten jammer genoeg in de 'luwte' van Texel! (lees meer)

---{}---

Een stukje Koninkrijk

We kennen het, denk ik, allemaal wel. De gedachte: Als hij/zij nou maar anders was, anders deed. Als ik me maar niet zo ergerde aan hem of haar. Dan zou ik…En hoe meer ik er dan op let, hoe groter m'n ergernis.

Ik heb dat tenminste wel eens, zulke gedachten. De gedachte dat de ander anders moet zijn/doen. Gedachten die 'onze' cliënten, zo bleek me, ook wel eens hebben.

(lees meer)

---{}---

Genoeg is genoeg

En nu is het écht voorbij! Genoeg is genoeg! Zoveel verjaardag vieren is gewoon niet goed voor een mens! Volgens de weegschaal.:-) Hij is er drie kilo van aangekomen, zegt ie... (lees meer)

---{}---

Jarig!

Gisteren was hij jarig, wat we afgelopen zaterdag al vierden met de ene helft van de kinderen, en zondag met vrienden en P.

We brachten de dag, deels, in alle rust door. Om te beginnen door wat later op te staan, na alle hectiek van de vorige week en de voorbije dagen waren we daar aantoe. En verder waren gewoon met z'n tweetjes, waardoor hij tijd genoeg had voor alle telefoontjes en post ter ere van z'n verjaardag.

En deels waren we gisteren beiden uithuizig, vanwege vrijwilligerswerk dat, hoe vrijwillig dan ook, toch verplichtingen schept. :-) 

Hij om z'n verjaardag samen met O te vieren, op Noorderhaven, met wie hij elke woensdagmiddag een paar uurtjes op stap gaat. En ik 's avonds, want 't bijstudieclubje begon weer.

(lees meer)

---{}---

Ontploft

Het gebeurde zomaar... Met een daverende knal ontplofte ik! Ik zag mezelf staan, en de vonken eraf spatten. En nu, meer dan twaalf uur later voel ik nog hoe verschrikkelijk kwaad ik was. (lees meer)

---{}---

Leunen

Omdat Arnold de komende week z'n 66ste verjaardag hoopt te vieren, en 't huis te klein is om ze allemaal tegelijk te ontvangen, kwamen vandaag de eerste twee gezinnen alvast om een feestje te vieren. (lees meer)

---{}---

Eerste ronde

Gisteren hadden 'we' dus de eerste ronde van het vervolg onderzoek. 'We', want ook al is Arnold het lijdend voorwerp, in stilte lijd ik wel met hem mee, en ga ik met hem mee naar 't ziekenhuis en waar mogelijk naar de onderzoeken.

(lees meer)

---{}---