Huis verhuisd

Omdat ik de indruk had dat de vogeltjes de laatste dagen wegbleven, nadat ik een paar keer een kat betrapt had die het op ze de had voorzien, verplaatste Arnold gisteren het voederhuis(je) naar de achtertuin. (lees meer)

---{}---

't Kon minder

Een klein beetje amateuristisch... Dat wel. Maar daarom niet minder leuk. (lees meer)

---{}---

Belofte

Ik heb ze aangeraden, gezien de weersvoorspellingen, om nog maar even te wachten... De sneeuw is dan wel weer gesmolten, maar 't is nog bitter koud. Niet verstandig dus om je neus al te laten zien. (lees meer)

---{}---

En troost

Na een half nachtje slapen, werd ik vanmorgen om kwart voor zeven wreed gewekt door wekker... Omdat Arnold om acht uur in 't ziekenhuis moest zijn voor de revalidatie, en niet voor half tien terug kon zijn, zat ik om even over acht al in de hal van ziekenhuis. Boek mee, om de wachttijd te verkorten, al kon ik van te voren wel bedenken dat er van lezen niet zoveel zou komen. Daarvoor was m'n hoofd te onrustig. (lees meer)

---{}---

Morgen

 Nee, ik kijk er niet naar uit, naar morgen. Maar ook wel weer een beetje wel. Want zoals het nu is kan het ook niet blijven, dus moet er wat aan gedaan worden. (lees meer)

---{}---

Uitzicht

En zó zag het er vanmorgen uit, toen ik wakker werd Een mooier uitzicht kun je je niet wensen als je wakker wordt! (lees meer)

---{}---

Zon, zonniger, zonnigst!

En toen hadden we zomaar wéér een witte wereld! Wie had dat gedacht! (lees meer)

---{}---

Humor

't Verhaal ging over de Bruiloft te Kana, waar Jezus water in wijn veranderde. Eerst vertelde Jan het bij de ene groep, daarna bij de andere. En zoals altijd heel beeldend. Je zag de schrik, om de wijn die op was, de bemoeienis van Maria, het water dat in wijn veranderde, en dan de verrassing: de wijn was zelfs lekkerder dan de wijn die ze eerst te drinken hadden gekregen op het feest. En je zag de mensen genieten van het wonder, en van: waar Jezus is gaat het feest door! (lees meer)

---{}---

Verlaat

Eerst kwam er een brief, met daarin de mededeling dat er een kerstpakket voor me klaarstond en dat ik het kon ophalen bij... (lees meer)

---{}---

Controle

Vandaag was de eerste controle na het dotteren en plaatsen van de stent. Dus samen naar 't ziekenhuis, waar eerst een inspanningscardiogram gemaakt werd. En wat ik al vreesde bleek maar al te waar... (lees meer)

---{}---

Alweer weekend

En toen was het opeens weer weekend. De dagen zijn gewoon door m'n vingers geglipt. (lees meer)

---{}---

Sneeuwstorm

Als je, zoals ik, al een tijdje meeloopt op deze aardkloot, en dus al meerdere keren een sneeuwstorm hebt meegemaakt, begint het gewoon te kriebelen als er al dagen over een sneeuwstorm gepraat wordt, 't ene onheilspellende bericht het andere opvolgt. En er uiteindelijk zelfs een weeralarm wordt gegeven voor onze provincie... (lees meer)

---{}---

Als ik kon toveren

Als ik kon toveren had ik jullie vanmiddag allemaal even naar hier getoverd, om samen met ons door de duinen en over het strand te wandelen.

(lees meer)

---{}---

Winterstilte

De wondere witte wereld blijft boeien. En niet alleen voor Dondersteen, die 't weekend op Texel zit, ook voor mezelf hoop ik dat het nog even zo blijft, dat telkens weer adembenemende... (lees meer)

---{}---

En toen winterde het weer

Vroeger, toen ik nog een kind was, had je geen strooizout, en evenmin sneeuwschuivers. In 'mijn tijd' had je alleen de sneeuwploeg die, getrokken door paarden, al of niet verzwaard met ballast, de bovenste laag sneeuw naar de kant schoof.

(lees meer)

---{}---

Tranen

Tranen die de hele dag blijven stromen... (lees meer)

---{}---

Speld/ gevonden

't Is zoeken naar een speld in een hooiberg... Denk ik. (lees meer)

---{}---

Zo mooi!!

'k Durf het bijna niet meer te laten zien. Want Annelies heeft al gedreigd nóóit meer met me te willen praten als er bij haar geen sneeuw komt... (lees meer)

---{}---

Sorry Annelies en Jolle!!

Ik kan er echt niks aan doen! Al zullen boze tongen misschien het tegendeel beweren... (lees meer)

---{}---

Verschrikkelijke sneeuwhonden

Toen we gisteravond naar bed gingen voorspelde de weerman 10-15 cm sneeuw in het Noordoosten van het land. Leuk, dacht ik nog voor ik insliep, kan Joëlleke morgen fijn een sneeuwpop maken met Roan, Lenci en Nika. En 'k genoot, bijvoorbaat, al van de pret die ze dan zouden hebben. Want met zo'n nichtje in de buurt, die net zo dol is op sneeuw als d'r omi, moest dat wel een feestje voor ze worden... (lees meer)

---{}---

Heil en Zegen voor 2010

 
 
Uit uw verborgenheid
ontsteekt Gij licht op aarde,
wil Gij ons warmen met
de gloed van uw genade.
Wij delen met elkaar
het licht, het lied, de zegen.
Wij zijn uw kandelaar,
wij gaan het donker tegen.

---{}---

De 1e dag van het nieuwe jaar.

Na een heerlijk rustige oudejaarsavond, met genoeg kniepertjes voor een heel gezin (wij kunnen dus nog wel even dooreten) ..., (lees meer)

---{}---