Uit de oude doos 4

Omdat het weer vanmiddag opeens tegenvalt, de wind draait, en de zon verstoppertje speelt achter de wolken, waardoor het gewoon niet lekker is om buiten te zitten, zoek ik afleiding en duik in m'n computer. (lees meer)

---{}---

Apen en beren

Wie kent 'm niet, de uitdrukking: apen en beren op de weg zien? (lees meer)

---{}---

Zaadjes 2

Ik schreef er al eerder over. Over de zaadjes die we in April meenamen uit Israël. (lees meer)

---{}---

Dat ene moment

't Was wennen vandaag. Wennen aan de stilte en aan het einde van een paar heerlijke weken. (lees meer)

---{}---

Er is een tijd...

Prediker zei het al: alles heeft z'n tijd, of er is voor alles een tijd... Een tijd van komen en een tijd van gaan... Zeventien dagen geleden kwamen ze... En nu is het alweer voorbij! De dagen/weken zijn omgevlogen!! (lees meer)

---{}---

De 20ste eeuw

Dondersteen had me erop geattendeerd: Het museum van de 20ste Eeuw in Hoorn... Onze eeuw!! Annelies en MJ kenden het al, maar dan op een andere plek en vele malen kleiner dan nu. Toen, een aantal jaren geleden, bezochten ze er een Lego en Playmobiel tentoonstelling. Nu was er een een tentoonstelling over het Leesplankje... (lees meer)

---{}---

Volle dagen

Het zijn fijne, maar ook volle dagen. Letterlijk en figuurlijk. (lees meer)

---{}---

Een zomerse dag

Jaja! Ik weet het: er zijn mensen voor wie deze warmte niet fijn is. Maar zij krijgen al 360 dagen van het jaar hun zin, dus nu wij even... :-) (lees meer)

---{}---

Thuisdagje

Vandaag een thuisdagje. En als je thuis bent steek je de vlag uit!

Dat is een verhaal op zich. Ik bedoel: die vlag. Want toen ik in de krant las dat we zo'n vlag konden kopen, leek dat me wel een leuke vervanger voor de windzak, waarvan we al twee kwijtraakten aan de storm. Dus toog ik, samen met Annelies naar het in de krant aangegeven verkoopadres... Waar ze er nog nooit van gehoord hadden...

(lees meer)

---{}---

Kurkjebreien

M'n allereerste herinnering eraan is van heel lang geleden. Ik logeerde bij m'n oma en opa en opa maakte van een grote kurk iets voor me... (lees meer)

---{}---

Knutsel opa 4

Dat hij blij was met z'n schaakbord is een ding dat zeker is. Hij straalde van oor tot oor... (lees meer)

---{}---

Tulpen uit Amsterdam

Ik had er, afgelopen voorjaar, iets over gelezen in de krant en 't berichtje vervolgens aan Annelies gestuurd... Iets over een nieuwe attractie voor jong en oud... (lees meer)

---{}---

Pad(t)stelling

Omdat een groot deel van Nederland naar de kust trok en daarvoor in de file wilde staan, kozen wij ervoor om bij de kust weg te rijden... (lees meer)

---{}---

Als ik toch eens rijk was...

Heel even bekroop me het gevoel: Als ik toch eens rijk was... (lees meer)

---{}---

Jarig jongetje 2

Vandaag was dat andere 'jongetje' jarig. Dus togen we naar de camping om hem met dat heugelijke feit te feliciteren. (lees meer)

---{}---

Jarig jongetje

Omdat we er niet bij konden zijn toen hij jarig was had hij z'n cadeautje nog te goed. (lees meer)

---{}---

We kunnen het nog

Wij wonnen, en waren er het eerst! (lees meer)

---{}---

Beestjes

We kijken er naar uit! Naar de komst van Annelies, MJ, Roan, Lenci en Nika. Net als voorgaande jaren komen ze hier hun vakantie vieren, en wij mogen een beetje meevieren... (lees meer)

---{}---

Instoppen

Ik was er dit jaar nog niet geweest, bij de zee... Allerlei redenen weerhielden me ervan. Terwijl ze toch echt maar zeven minuten hier vandaan is... (lees meer)

---{}---

Natuur

Soms zijn er dingen in de natuur gaande die je op geen enkele manier vast kunnen leggen, hoe graag je dat ook zou willen. (lees meer)

---{}---

Knutsel opa 3

En ondertussen knutselde hij vrolijk voort... (lees meer)

---{}---