Opvoeden

Denk je: dat je je kinderen hebt opgevoed, zoals een goede moeder betaamt. Denk je dat je er helemaal klaar mee bent. Dat je ze alles geleerd hebt wat ze moesten leren om zonder al te grote brokken door het leven te kunnen huppelen... Kom je er op de vroege morgen achter dat je gefaald hebt. Ben je weer een illusie armer! :-(

Natuurlijk had ik ze ook niet kunnen bellen. En had ik kunnen denken: ze motten het maar leren, en door schade en schande wijs worden! Dan had ik nu gewoon van niks geweten, en had ik het misschien ooit, later, wel eens ontdekt... 

Maar ja, blijkbaar was er toch dat moederlijke opvoed-stemmetje, zoals ik dat vroeger ook had, dat me waarschuwde. Dat kleine stemmetje dat zei: 'k Zou ze maar even bellen, anders komt het niet goed! En net als vroeger bleek: dat dat stemmetje weer eens helemaal gelijk had!

Dat stemmetje dat vanmorgen meteen begon toen ik na 't wakker worden m'n neus boven de dekens stak en rook: het heeft gevroren!! Oeps!, zei dat stemmetje, de vijver staat nog aan, en de regenmeters zitten nog vol water...!! En zouden Annelies en Gert Jan, die ook een regenmeter hebben daar wel aan gedacht hebben? Dus spoorslags uit bed, en kijken...

 Gelukkig, de vijver deed het nog! Maar de regenmeters waren stijf bevroren! En bij de rechtse vreesde ik het ergste. Dat zag er niet goed uit! Want op deze manier ben ik al verschillende keren een regenmeter kwijtgeraakt (alle schade en schande ten spijt), omdat plastic nu eenmaal niet tegen bevroren water kan, en er dan maar weinig voor nodig is om het te laten scheuren, helemáál als ze vol water zitten. En dat zaten ze, want er was heel veel water naar beneden gekomen de voorbije dagen en weken.

Dus snel ze mee naar binnen genomen, er foto's van gemaakt, en toen de kinderen gebeld. Ja, in die volgorde. :-)  Eerst Annelies... Nee, daar had ze niet aan gedacht, en ja, ze (ze heeft er ook twee) zaten boordevol water, en ja het had flink gevroren... En vervolgens Gert Jan gebeld (er was nog hoop): Dat ik even belde om te checken of hij wél goed opgevoed was... O boy! Ook al niet! Nee, ook hij had daar niet aan gedacht, en ja hij zat vol water, en 't had flink gevroren...

Zucht!! Ben je veertig en dertig jaar verder, en kom je tot de ontdekking dat je dan wel je hobby's (regenwater verzamelen) kunt overbrengen op je kinderen, maar dat je ze dan toch nog moet blijven opvoeden!  Dat je als moeder gewoon nooit klaar bent!! :-(

O ja... Annelies! Je moet ook even je regenton leeg laten lopen... En als 't nog harder gaat vriezen, de buitenkraan afsluiten! Zo!! Kan ze daarvan niet meer zeggen: dat wist ik niet, dat had je eerder moeten vertellen! 

Hoe het met mijn regenmeters is? Nadat ze ontdooit waren bleken ze allebei nog heel te zijn!! Deze keer wel. Nu nog even de regenton leeg laten lopen. :-)

Annelies schreef op 13 December '08 - 14:53 ;

Hé! Wij doen slechts wat u ons geleerd hebt…
het vergeten om er op een later tijdstip pas achter komen.
U bent er toch ook een aantal verloren doordat u er niet aan gedacht hebt…
Wij volgen netjes uw voorbeeld :-P

De schade valt hier trouwens mee. Eentje had een brok ijs er bovenop liggen, maar het water erin was al weer vloeibaar en de hoge zit afgesloten met een soort van ijsstop en het water eronder is ook nog vloeibaar.
De regenton staat nu leeg te lopen (in m’n gieter, zodat ik de planten binnen weer eens water kan geven, is volgens mij een paar maanden geleden dat ik het voor het laatst deed (blush).

Geef toe mam, ergens is het lekker om nog moedertje te moeten spelen ;-)

Annelies (email)  · reageer op Annelies

Hilda schreef op 13 December '08 - 17:52 ;

Je lijkt mijn moeder wel door de telefoon: ‘kleed je je wel goed aan?’ ‘Nee moeder, ik ga in mijn nakie de straat op.’

Hilda (email) (link)  · reageer op Hilda

Dondersteen schreef op 14 December '08 - 00:38 ;

Ik heb dit stukje glimlachend gelezen. Ook ik heb een moeder en het is heerlijk als ze je bij blijven sturen! Dat vinden kinderen namelijk best lekker.

Wij hebben momenteel trouwens een digitale regenmeter, die leegt zichzelf… ;-)

Dondersteen (link)  · reageer op Dondersteen

Els schreef op 14 December '08 - 17:39 ;

Regenton legen?! Huh? Dat heb ik nog nooit gedaan. En hij doet het nog steeds… (het is dan ook een ex-zuurkoolvat, misschien scheelt dat?). De regenton geeft me een veilig gevoel, voor als we weer eens zonder water zitten ;-)

Els (email) (link)  · reageer op Els


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile

Tsjongejonge... die duivelse spammers weten van geen ophouden. Deze reactiemogelijkheid is alleen bedoeld voor mensen die het beste met elkaar voor hebben. Daarom, beloof je dat je je als een engeltje zult gedragen?
Vul hieronder in: (het enige toegestane antwoord is: ja)


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.