Ho, ho, ho, Merry Christmas!

Al zo'n twee/drie weken riep Arnold: dit jaar wil ik een christelijk kerstfeest vieren.... Alsof we ooit een niet christelijk kerstfeest gevierd hebben...

En toen was daar dat mailtje van Jan: of hij de kerstman zou willen zijn tijdens de traditionele kerstwandeling op Noorderhaven. Ik schoot er spontaan van in de lach, en mailde terug: 'k zal het vragen,  'k denk dat ie dat wel doet... En even later, na wat gesputter van Arnold, kon ik mailen: 't is in orde, we zijn er dinsdagmiddag! We, omdat Jan in dat zelfde mailtje mij had gevraagd om in de wachtruimte van 'de arreslee ', waarmee de mensen een rondje konden maken over het terrein, het Kerstverhaal  te vertellen aan de wachtenden.

Daarna, na die toezegging, waren er de reacties van de kinderen, die het hoorden, en hun oren niet konden geloven: hun vader, hun degelijke gereformeerde vader als kerstman!  En dus lieten ze me beloven er foto's van te maken.:-)

Na wat gewurm en gedoe, want 't pak had wel een maatje groter mogen zijn, 

was daar dan pa-Arnold als kerstman, die meteen enthousiast begroet werd door een cliënt, die hem gráág even wilde helpen om de bel te luiden.

 

Meer foto's heb ik niet van hem, in de eerste plaats omdat hij meteen daarna op pad ging, en ik m'n eigen aandeel had, én omdat het gewoon niet toegestaan is om foto's van cliënten  te publiceren op het www.

Maar aan 't eind van de middag was Arnold helemaal om, door de ontdekking dat er niets christelijkers is dan mensen blij maken met een cadeautje, en meldde zich spontaan aan voor 't volgende jaar. Dus onverwachtte genade, voor iedereen. :-)

Gert Jan schreef op 24 December '08 - 00:45 ;

Hahaha, prachtig! Eén vraagje: omdat ie nou denkt dat ie de kerstman is, is hij toch nog niet meteen een cliënt?! Volgende keer dus meer foto’s van Santa Arnold, graag :)
Ik vind het ontzettend leuk om te horen en zien hoe jullie een heel mooie en eigen plek innemen in zoveel levens die nog maar zo kort geleden op jullie pad zijn gebracht.

Gert Jan (email) (link)  · reageer op Gert Jan  · lees reactie van Ettje

Ettje schreef op 24 December '08 - 15:49 ;

In reactie op Gert Jan; Scheelt niet veel hoor, dat: ook een cliënt zijn :-)

Ettje (email) (link)  · reageer op Ettje

Dondersteen schreef op 24 December '08 - 20:04 ;

Wat een prachtig pak én wat een ge-wel-dige baard! Dat heb ik wel eens veel slechter gezien. Fijne dagen gewenst!

Dondersteen (link)  · reageer op Dondersteen

Hilda schreef op 27 December '08 - 20:46 ;

Staat hem goed, dat pak ;-).

Hilda (email) (link)  · reageer op Hilda


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile

Tsjongejonge... die duivelse spammers weten van geen ophouden. Deze reactiemogelijkheid is alleen bedoeld voor mensen die het beste met elkaar voor hebben. Daarom, beloof je dat je je als een engeltje zult gedragen?
Vul hieronder in: (het enige toegestane antwoord is: ja)


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.