Maandag

Al ettelijke keren hebben we het vandaag tegen onszelf en tegen elkaar gezegd: vandaag is het maandag. Want zoals altijd rond deze dagen zijn we gewoon de tel kwijt.

En ondertussen vroeg ik me af: waar de zaterdag en zondag gebleven zijn? :-) Nou ja, uiteindelijk gewoon op hun plek! Alleen, ze voelden niet zo naar zaterdag en zondag als anders. Wel deden we zaterdag boodschappen..., wat we anders altijd op vrijdag doen. En verder was ik zaterdag druk met kiespijn... Een kiespijn die in de nacht van woensdag op donderdag me voor 't eerst kwam plagen, en waarvan ik hoopte dat het wel weer over zou gaan, of dat het kwam door een volle bijholte. Maar niets was minder waar. En gaandeweg zette het door. Zodat ik zaterdag niet anders kon dan op zoek gaan naar een tandarts.

Dat betekende: bandje afluisteren van de eigen tandarts, en nog een keer afluisteren omdat het zo razendsnel ging, en goed opletten welke tandarts er op zaterdag de 28ste dienst had. Want voor elke dag, al vanaf zaterdag de 21ste december was er een andere tandarts die dienst had... En toen ik dat uiteindelijk uitgevogeld had, was 't een kwestie van bellen, wat nog niet eens zo eenvoudig was, want tot drie keer belde hij helemaal uit zonder dat ik gehoor kreeg. Toen toch nog maar een vierde keer geprobeerd, en die keer had ik meer geluk, al moest ik nog wel door een hele rij onnozele vragen heen voor ik uiteindelijk een afspraak kon maken voor die middag. Vragen zoals: als het woensdagnacht al begonnen is, waarom heeft u dan niet de weekenddienst gebeld..., én: was u recent nog bij uw eigen tandarts en heeft die iets gedaan aan die kies..., én: dus u wilt een afspraak voor morgen maken. Nee dus! En als klap op de vuurpijl: weet u wel dat een kies trekken in 't weekend 180 euro kost en dat een begin maken van een zenuwbehandeling u minsten 200 euro kost? Alsof dat me nog wat kon schelen na twee dagen en drie nachten kiespijn. En zo had ik dus op zaterdagmiddag, uiteindelijk een afspraak... Nee! Te redden viel er niks meer. De ontsteking had inmiddels de kies omhoog geduwd, en dus kon er alleen nog maar getrokken worden. En dat was balen!! Maar alles beter dan nog langer kiespijn. Dus een verdoving erin, op vier plaatsen, die om de een of andere reden niet meteen begon te werken, dus terug naar de wachtkamer en toen 't eenmaal werkte stond ik in een paar minuten weer buiten. Een kies en 39 euro armer. Dus helemaal geen 180 euro, zoals de assistente aan de telefoon gezegd had. En 'k heb niet eens meer gevraagd hoe dat nou zat... En toen duurde het tot 's avonds tien uur, ruim zeven uur later, voor de verdoving er weer een beetje uitging, terwijl ik ondertussen tot twee keer toe een suikerdip kreeg, en toch maar probeerde om wat te eten en te drinken, zonder al te veel te knoeien.. :-(

Gisteren nog wel wat napijn gehad.  Maar vandaag was 't helemaal over!

En ondertussen vriest het ook hier! De waterbak van de honden, die 't liefst buiten willen drinken was in één nacht dichtgevroren. Waardoor de hondjes er heel stom naar stonden te kijken en  toch voorzichtig probeerden eruit te drinken, wat mij geen goed idee leek. Want in gedachten zag ik ze al met hun tong vastgevroren aan het ijs... Dus 't ijs eraf gehaald... En dit is 't wat erop zat, en wat nu vastgevroren is aan 't krukje... :-)

 

En natuurlijk komen de vogeltjes eten, waar ik, net als vorig jaar, weer van geniet! Al zijn er wel veel minder vogeltjes als vorig jaar, waarvoor de enige redelijke verklaring, denk we, is: alle omgekapte bomen, waardoor de wijk een stuk minder groen geworden is. Iets anders kunnen we niet bedenken. En dat is natuurlijk heel jammer! En 'k mis vooral de mezen en de vinken, die we vorig jaar bij tientallen tegelijk te gast hadden.

Maar gelukkig hebben we wel een paar vaste gasten. Zoals deze:

en deze:

en deze, die écht schijnt te denken dat de voerbak alleen van hem is. Want als hij er is komt er geen enkel ander vogeltje aan te pas!

 

En als de buurman brood op 't gras aan de overkant gooit zijn deze er als de kippen bij. Waarbij het vooral opvalt dat er alleen een klein soort meeuw momenteel heel bivakkeert, en niet de grote die we gewend zijn.

 

 

En met grote vreugde zeg ik steeds weer tegen mezelf: Weet je wat het leuke van Kerst is? Dat 't alweer voorbij is! En dat ik straks, over een paar dagen alle toeters en bellen weer kan opruimen. Dan is het huis dan weer heerlijk gewoon en opgeruimd, en weer helemaal mijn/ons huis! ;-)

Maar eerst nog 'even' de jaarwisseling!

Marleen schreef op 30 December '08 - 12:07 ;

‘t Is wat met die tandartsen. Heerlijk dat je in ieder geval van die kiespijn af bent.
Die ijsschotel is bijna design. ;-)
Een hele fijne en veilige jaarwisseling toegewenst!

Marleen (email) (link)  · reageer op Marleen

Hilda schreef op 30 December '08 - 14:17 ;

Ik vind die ijsschaal prachtig! En de foto van het roodborstje! Vraagje: als je zo’n hekel hebt aan de toeters en bellen met kerst, waarom doe je ze dan toch? Dat ben je toch niemand verplicht?

Hilda (email) (link)  · reageer op Hilda

Dondersteen schreef op 31 December '08 - 16:35 ;

Die tandarts-assistente had duidelijk he-le-maal geen zin in klanten. Wat een klantonvriendelijke muts zeg! Tjonge.

Prachtig die roodborst-foto. Helemaal top! Mijn kerst toeters en bellen zijn al bijna allemaal weer verwijderd. Heerlijk. Straks mogen de voorjaarsbollen in huis. Hmmmmm…..
Goede jaarwisseling gewenst en alvast een geweldig 2009!

Dondersteen (link)  · reageer op Dondersteen


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile

Tsjongejonge... die duivelse spammers weten van geen ophouden. Deze reactiemogelijkheid is alleen bedoeld voor mensen die het beste met elkaar voor hebben. Daarom, beloof je dat je je als een engeltje zult gedragen?
Vul hieronder in: (het enige toegestane antwoord is: ja)


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.