Dag Jaar!

 Oudejaar

Het jaar is oud: ik spiegel wat ik won
in het gelaat van deze laatste dag.
God, dat ik deze tijd herkennen mag,
voleindig in mij wat in mij begon,

voleindig mij zoals Gij thans het jaar
voleindigt, laat mij tot de aanvang groeien
der nieuwe tijden, die uit U ontbloeien,
maak mijn moe hart weer jong en klaar,

bereid het tot de nieuwe tocht
en laat het met de ogen overstromen
onmerkbaar langzaam in uw wederkomen
door alle dingen die ik heb gezocht.

Voleindig mij, bereid mij, deze tijd
is nog te klein voor uwe grote daden,
bereid mij voor en schenk mij de genade
te waken tot uw komende voldragenheid.


Gabriël Smit (1910-1981)
uit: Weerklank (1932)

Dag 2008!

Dag Jaar! Een heel gewoon jaar. Een heel bijzonder jaar.

Een jaar met ups en downs. Een jaar met prachtige zonnige dagen, waarin we heerlijk konden genieten van fietsen en wandelen en buiten zitten. Een jaar van opnieuw genieten van zon, zee en zand, en het besef: hoe heerlijk we hier wonen. 

En 't werd een jaar waarin ik, na jaren tobben, eindelijk hoorde waar de steeds terugkerende depressies vandaan komen. Dat de opgelopen schade definitief is. Dat er wonden zijn die niet meer kunnen helen. Dat was hard, snoei hard, om te horen dat de 'rolstoel' zal blijven en er altijd mensen nodig zullen zijn om 'die rolstoel' gaande te houden. Dat kostte tranen en dat was slikken. Maar ook een jaar waarin me eindelijk perspectief werd geboden, hulp om het te aanvaarden en om er beter mee te kunnen leven. En dat werd en is nog steeds hard werken. Maar 'k ben ook blij en dankbaar dat er nu echte deskundigen zijn om me daarbij te helpen.En altijd weer is er Jan die, op de momenten dat het zwaar is, me weer voorthelpt en in me blijft geloven.

Maar 't werd ook het jaar waarin ik met Jan huisvieringen ging doen en bezoek-vrijwilliger werd en meer en meer ging optrekken met P. Dat is een cadeautje, dat is winst. Want ook zij  is een zonnestraaltje voor me, voor ons, met haar stralende lach en haar grapjes. En de zondagse diensten zijn een verrijking, al was 't alleen maar om 't contact met de mensen en steeds weer stukjes zien van het Koninkrijk en de Kerk zoals die bedoeld is. 

En 't was het jaar waarin we Pake Jochum verloren. Dat deed pijn, en doet nog steeds pijn, om wie hij was, omdat ik hem nog niet kon missen, omdat er bijna niemand was/is die me zo goed kende als hij. Maar ook om wie hij voor ons gezin was. Een echte Pake.

Maar ook weer een jaar waarin we konden genieten van de kinderen en kleinkinderen, en dankbaar mogen zijn ze er allemaal nog zijn en dat het goed met ze gaat!  En natuurlijk was er de mijlpaal waarop Arnold z'n vijfenzestigste verjaardag vierde en AOW-er werd.

Een heel gewoon jaar. En een heel bijzonder jaar!

Dag 2008

Welkom 2009

Wij wensen u Heil en Zegen!

 

Dondersteen schreef op 01 Januari '09 - 12:36 ;

Nu weten we wat jullie op het strand geschreven hebben! :-)

Veul heil en zeeg’n, ook voor jullie. Dat het jaar maar veel mooie, gloedvolle, prachtige momenten mag brengen om de minder mooie momenten te compenseren.

Dondersteen (link)  · reageer op Dondersteen

Kobus schreef op 02 Januari '09 - 22:20 ;

Ik wens jou en opi ook een wel gezegend 2009 toe! Leuk om eindelijk te zien wat er in het zand, maar ik had al wat ontcijferd uit de achtegrond van je hyves… ;)

Kobus (email) (link)  · reageer op Kobus


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile

Tsjongejonge... die duivelse spammers weten van geen ophouden. Deze reactiemogelijkheid is alleen bedoeld voor mensen die het beste met elkaar voor hebben. Daarom, beloof je dat je je als een engeltje zult gedragen?
Vul hieronder in: (het enige toegestane antwoord is: ja)


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.