Niet te bevatten

Met hen gingen we in 1963 voor het eerst kamperen. In één auto, en met twee tentjes.

Twee (bijna) verloofde stelletjes, die van te voren plechtig moesten beloven, aan Arnold z'n ouders én aan de dominee, dat het ene tentje voor de jongens was en 't andere voor de meisjes. :-)

En daar gingen we, ver weg, naar Limburg, naar Slenaken. Onwetend van het feit dat in het Roomse Zuiden van toen die twee tentjes niet eens bij elkaar in de buurt mochten staan, en dat er elke nacht gecontroleerd zou worden of er in dat ene tentje wel twee jongens sliepen en in 't andere twee meisjes. En vooral onwetend van het feit dat we die nachtelijke controles te danken hadden aan m'n schoonvader, die de campingbeheerder gebeld had en gevraagd om een oogje in het zeil te houden... :-( En vooral goed doordrongen van het feit dat er op de, door de  ANWB verstrekte kampeerkaarten (die verplicht waren) stond: dat het voor ongehuwde personen van verschillende kunne verboden was zich in hetzelfde kampeermiddel te bevinden, en dat bij overtreding van deze regel de kampeerkaart ingenomen werd! (Deze kaart werd in 1974 afgeschaft, toen de ANWB niet langer voor zedenmeester en politieagent wilde spelen) Maar desondanks hadden we veel lol, en genoten we van het kamperen en de mooie omgeving. 

We deden samen belijdenis voor we op vakantie gingen, zoals bedongen bij de toestemming om samen op vakantie te gaan, en verloofden ons officieel na de vakantie, wat ook bedongen was. We trouwden kort na elkaar en kregen onze eigen gezinnen, en hadden het allemaal druk, druk, druk. Maar als we elkaar troffen was het altijd goed! En heel wat keren hebben we nog smakelijk gelachen samen om die vakantie en om de nachtelijke overvallen door de campingbeheerder...

Een paar jaar geleden kregen zij ook(eindelijk) een computer én dus een internetverbinding en met enige regelmaat mailde ik sindsdien met haar. We leefden mee toen ze ziek werd, blaaskanker kreeg, en we waren blij met ze toen de goede berichten kwamen en de kanker overwonnen leek. 

Tot ik op 21 januari, op dezelfde dag dat die andere vriendin een donorlong kreeg, een mailtje van haar kreeg waarin ze schreef: de kanker is terug, in de vorm van lymfeklierkanker. Dat was heftig! En al gauw kwam het volgende bericht: dat ze chemo zou krijgen en dat haar kansen 50/50% waren. 

Dapper begon ze eraan, op 13 februari begon de eerste kuur. Afgelopen zaterdag mailde ik haar nog. Als reactie op haar mailtje, waarin ze schreef: dat het wel zwaar was, maar dat ze zich na een paar vervelende dagen nu weer goed voelde...

Vandaag kreeg ik een telefoontje van een andere, gezamenlijke, vriendin, dat ze dinsdag is overleden. En hoe ik ook m'n best doe, het is niet te bevatten.

En steeds weer kijk ik naar die laatste foto, precies drie jaar geleden gemaakt.

Carla schreef op 05 Maart '09 - 00:19 ;

Wat een schok weer voor je.
Sterkte!

Carla  · reageer op Carla

Marleen schreef op 05 Maart '09 - 10:22 ;

Niet te geloven.
Heel veel sterkte!

Marleen (email) (link)  · reageer op Marleen

Annelies schreef op 05 Maart '09 - 10:24 ;

Hè bah mam en pap! Wat verschrikkelijk!!

Dikke knuffel,

Annelies (email)  · reageer op Annelies

Rineke schreef op 05 Maart '09 - 13:19 ;

Sterkte

Rineke  · reageer op Rineke

Dondersteen schreef op 05 Maart '09 - 23:11 ;

Vreselijk. Ik stel me voor dat het iedere keer door je hoofd schiet en dat je dan iedere keer de neiging hebt om dat hoofd hard te schudden. Heel veel sterkte!

Dondersteen (link)  · reageer op Dondersteen

Hilda schreef op 07 Maart '09 - 18:49 ;

Wat toch een rotziekte! Sterkte!

Hilda (email) (link)  · reageer op Hilda

Els schreef op 08 Maart '09 - 20:45 ;

Ai, dat is snel gegaan, wat een schok.
Wat een mooie herinneringen delen jullie.

sterkte Ettje!

Els (email) (link)  · reageer op Els


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile

Tsjongejonge... die duivelse spammers weten van geen ophouden. Deze reactiemogelijkheid is alleen bedoeld voor mensen die het beste met elkaar voor hebben. Daarom, beloof je dat je je als een engeltje zult gedragen?
Vul hieronder in: (het enige toegestane antwoord is: ja)


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.