Een wondertje

De één vindt ze mooi, de ander foei lelijk en wil ze niet in de tuin hebben.

Zelf hoor ik bij degenen die ze mooi vindt. Vooral als het geregend heeft, omdat ze dan zo mooi zijn door de waterdruppels die erop blijven liggen.

In de herfst had Arnold ze heel rigoureus afgeknipt, en eerlijk gezegd was ik een beetje bang dat ze daardoor niet meer terug zouden komen. 't Bleef zolang kaal! Maar gelukkig zag ik vorige week de eerste blaadjes er weer aan. Maar wat ik gisteren zag maakte me stil van verwondering. Omdat ik niet wist hoe zo'n blaadje groeit en hoe het zich ontvouwt. Had ik nog nooit eerder gezien.

 

 

Ik werd er stil van, en heb er met bewondering naar staan kijken. En of je nu wel of niet gelooft in de schepping of de Schepper of in wel of niet in zes keer vierentwintig uur... Wie dit ziet, hoe het blad van de vrouwenmantel groeit, kan alleen maar er met bewondering naar kijken. En zelf zie ik daar dan toch de hand van de Schepper in.

't Was zowiezo genieten van de tuin gisteren, en van het mooie weer. 's Morgens konden we lekker achter zitten en 's middags voor.

En genietend van de koffie zie ik dan steeds meer dingen die er op wijzen dat het nu toch écht lente is.

Zo zag ik opeens de knoppen in de meidoorn voor. En de tulpen die daar zijn opgekomen.

 

 

En achter ontdekte ik opeens hoever de kievitsbloemen al zijn en de witte druifjes. En hoe mooi de dotter al wordt.

 

En dat allemaal in een paar weken. Want als ik kijk naar een foto van de border van een maand geleden, nog helemaal kaal en winters, en die vergelijk met nu, dan is het een verschil van dag en nacht.

 

 

Voor mij zijn het allemaal kleine wondertjes! Al die bloemen, heesters en bomen die hun winterkleed uittrekken en zich opmaken voor de lente!  Hoogste tijd om de komende mooie dagen maar eens wat foto's van de bollenvelden te gaan maken. Want ook die zijn er inmiddels al!:-)

Dondersteen schreef op 30 Maart '09 - 19:49 ;

Prachtig is het, de vrouwenmantel. Nou ja, alles wel eigenlijk. Ik heb juichend staan kijken naar de pioenroos die helemaal opkomt. Ik kocht hem vorig jaar, toen deed hij niet veel, na de herfst dacht ik ‘die zien we nooit meer terug’ maar hij is er hoor! Nou maar hopen dat hij gaat bloeien ook. En de maagdenpalm!! Ook al zo geweldig. Ik geniet volop. Van grote dingen én van die hele, hele kleine. :-)

Dondersteen (email) (link)  · reageer op Dondersteen

Marleen schreef op 31 Maart '09 - 10:29 ;

Wat blijft vrouwenmantel toch mooi. In welk huis we ook woonden, we hebben het altijd in de tuin gehad.

Marleen (email) (link)  · reageer op Marleen


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile

Tsjongejonge... die duivelse spammers weten van geen ophouden. Deze reactiemogelijkheid is alleen bedoeld voor mensen die het beste met elkaar voor hebben. Daarom, beloof je dat je je als een engeltje zult gedragen?
Vul hieronder in: (het enige toegestane antwoord is: ja)


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.