Scheiden

Natuurlijk is het een strak plan om het plastic apart in te zamelen. We zijn er dus ook meteen mee begonnen toen we de zak ontvangen hadden. DE zak. Want  Den Helder zou Den Helder niet zijn als 't weer eens niet zo gaat als het zou moeten gaan. In plaats van de beloofde twaalf zakken ontvingen we er maar eentje, dus we zaten al gauw met een volle. Foutje! Maar komt alsnog goed! Ze zullen zo snel mogelijk alsnog bezorgd worden.

En daarnaast begon toen ook nog het gepuzzel. Want waar laten we het ding? Niet in de keuken, daar heb ik er geen plaats voor. Maar ook niet in de schuur, constateerde Arnold al vrij snel, want hij stinkt. Logisch natuurlijk, want lege boterkuipjes en de verpakking van vlees gaan stinken. Afwassen voor je het er in doet? Dat kost gewoon te veel warm water. En dat kan vast de bedoeling niet zijn. Zou immers verspilling van drinkwater zijn en 't milieu extra belasten. Dus vooralsnog zit hij in de prullenbak die normaliter in de schuur staat, en nu even buiten...

Maar daarnaast is er dus nog een heel ander probleem. Want stel het is ophaaldag (21 september is de eerste keer) en we hebben windkracht 6/7 (wat hier echt geen uitzondering is) waar zetten we 'm dan neer? Niet op de daarvoor bestemde ophaalplek. Zeker weten dat dan binnen een mum van tijd de hele wijk vol plastic afval ligt.

Daar is dus, bleek uit een radioprogramma erover, nog helemaal niet over nagedacht.Was niet bij de bedenkers ervan opgekomen... En hun idee nu, achter of tussen de bomen stoppen... Hoe verzinnen ze het?!

Dus: gescheiden afval inzamelen, is een prima idee, en willen we graag aan meewerken. Maar dan wel graag met een goede oplossing voor 't aanbieden ervan. Ons idee: in plaats van de plasticzakken een extra grijze container erbij leveren. Is natuurlijk even een uitgavenpost. Maar dan hoeven ze niet elke maand een x-aantal plasticzakken te leveren, en op die manier houden we de straten en 't groen ook plasticvrij...

Helene schreef op 17 September '09 - 18:24 ;

Nou dan maar vastbinden aan een lantaarnpaal. :-D

Helene (email) (link)  · reageer op Helene

Mark-Jörg schreef op 17 September '09 - 20:40 ;

En dan ook graag meteen een container voor het oud papier en voor het blik graag…

Blauw voor papier, oranje voor plastic en uhmmmm…. bruin voor blik stel ik zo voor!

Mark-Jörg  · reageer op Mark-Jörg

Dondersteen schreef op 17 September '09 - 23:28 ;

Des te verder ik las des te groter mijn verbazing werd. Alweer zo’n typisch voorbeeld van ‘bedacht achter een bureau’. Tjongejongejonge.

Dondersteen (email) (link)  · reageer op Dondersteen


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile

Tsjongejonge... die duivelse spammers weten van geen ophouden. Deze reactiemogelijkheid is alleen bedoeld voor mensen die het beste met elkaar voor hebben. Daarom, beloof je dat je je als een engeltje zult gedragen?
Vul hieronder in: (het enige toegestane antwoord is: ja)


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.