De zak

Gisteren was het dan zover. Voor de eerste keer werd de plasticzak met daarin plastic-afval opgehaald, en zijn wij vanaf nu plastic-helden!

En meteen de eerste de beste keer waaide het windkracht 5/6. Dus 'm gewoon neerzetten op de daarvoor bestemde plaats was niet mogelijk. Daarom bond Arnold 'm maar aan ons hekje, zodat ie niet weg kon waaien. Wat andere op het idee bracht om de hunne er aan ook maar aan vast te binden. :-)

Toen we dat ontdekten had er al iemand die blauwe zak eraan gebonden... Terwijl ik net gelezen had: dat alleen de originele zakken meegenomen werden. In gedachten zag ik ons al achterblijven met een zak vuilnis van iemand anders. Maar gelukkig, de vuilnisman/vrouw deed er niet moeilijk over, en alles verdween in deze mooie nieuwe auto, speciaal bestemd voor papier- en plastic-afval...

Beetje een mistige foto, doordat het raam al vol zand gewaaid was... Maar zie je de windzak mooi horizontaal staan?

Desondanks weten we nu dus ook dat een extra rolcontainer, om het in te doen, geen optie is, want deze auto kan geen containers legen. Dat voorstel hoeven we dus niet meer bij de gemeente neer te leggen.

Wel natuurlijk verder gedacht... Ons nieuwe voorstel is: een speciale paal in de grond, op de reguliere plek, waar iedereen z'n zak aan vast kan binden. Met daaraan een bordje: Plastic-helden, en er onder een bordje: Verboden voor meeuwen en kauwen om de zakken open te pikken! :-)

Meer en meer bekruipt ons het gevoel: sjonge, sjonge, hier is écht over nagedacht! Maar niet heus! Je zou ze allemaal de zak geven.

Binnenshuis hebben we gelukkig inmiddels het probleem opgelost. De dubbele afvalbak in 't keukenkastje is voortaan voor restafval én plastic (ongelovelijk trouwens hoeveel plasticafval we produceren),

 

en 't oude GFT-bakje staat nu op 't aanrecht en wordt dagelijks geleegd in de groene container.

 

Dat bevalt ons tot nu toe prima. Nu nog iets bedenken op: waar laten we de plastic-zakken een maand lang. Komt ook vast nog wel een oplossing voor! :-)

Renée schreef op 24 September '09 - 18:05 ;

Nog even, nog heel even: dan mogen wij: de eerste maandag van de maand worden ze opgehaald hier: de eerst plasticafvalafvalzakken. Wat een lekker woord, je hoort het knisperen! Nou, nee, toch niet helemaal de eerste, de zakken die twee weken terug door een wanbegrijper al bij de weg waren gezet staan/liggen er nog steeds. En ben ik dan de enige die dat ziet? Kennelijk. Ja: mijn handen jeuken. Nee: ik het niet!
Inmiddels zijn we de vierde zak aan het vullen, daarbij aangetekend dat we alles wat een dop heeft helemaal in elkaarstampen, dus de totale hoeveelheid zo klein mogelijk maken. En dan nog. Er blijft weinig ander afval nodig. De ogen gaan je wel open zeg! Het schijnt trouwens leerzaam en hopelijk heilzaam te zijn naar de film The Age of Stupid te gaan. http://www.youtube.com/watch?v=DZjsJdokC..
Heb ‘m nog niet gezien. Wie wel? En?

Renée  · reageer op Renée  · lees reactie van Alie Valk

Dondersteen schreef op 24 September '09 - 21:11 ;

Ik verbaas me werkelijk over de manier waarop dit geïntroduceerd is bij jullie. ALS je wilt dat burgers meewerken aan een dergelijk initiatief dan moeten ze a. het nut er van inzien en moet het ze b. zo gemakkelijk mogelijk gemaakt worden om er aan mee te werken. Nou, de gemeente DH te NH heeft wat dat laatste betreft zeker de plank ver misgeslagen. Grom.

Dondersteen (email) (link)  · reageer op Dondersteen

Helene schreef op 25 September '09 - 18:37 ;

Ik vraag me af hoe lang dit project blijft lopen. In het verleden konden we al blik, glas & oud papier aan de stoep zetten, dat stopte toen omdat het geld op was. Oud papier werd toen weer wel opgehaald en nu dus het plastic. Ik doe er niet aan mee hoor. Eerst braaf alles scheiden en dan weer alles in 1 bak gooien. :-S

Helene (email) (link)  · reageer op Helene

Ettje schreef op 25 September '09 - 22:46 ;

Ben ook benieuwd hoelang het duurt. Volgens de krant was het geen succes deze week. Toch denk ik dat je straks wel mee zult moeten doen, immers de prijs gaat er door naar beneden.
Maar ja, ‘k las ook dat je alle etiketten van ‘t plastic af moet halen. Heb ik even geprobeerd, maar wat een rot klus is dat.:-(

Ettje (email) (link)  · reageer op Ettje

Hilda schreef op 26 September '09 - 20:31 ;

Wij moeten zelf ons plastic wegbrengen, in heel de stad op 120000 inwoners twee inzamelpunten in het kader van experiment. Glukkig wel eentje vlak bij ons huis, op 5 min lopen. En dat doen we dan wekelijks één of twee boodschappentasjes vol.

Hilda (email) (link)  · reageer op Hilda

Alie Valk schreef op 11 Februari '12 - 11:08 ;

In reactie op Renée; Het plastick bakje wat je op het aanrecht hebt staan, weet je nog waar die verkrijgbaar is. Ik heb er jaren geleden ook een gekocht maar deze is nu kapot, dit was ideaal voor het gft, hoor graag van je terug. m.vr.gr. Alie

Alie Valk (email)  · reageer op Alie Valk  · lees reactie van Ettje

Ettje schreef op 11 Februari '12 - 23:59 ;

In reactie op Alie Valk; Ik zou het niet weten waar je zo’n bakje kunt kopen. We kregen deze toen de gemeente begon met gft in te zamelen en dat is al jaren geleden…

Ettje (email) (link)  · reageer op Ettje


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile

Tsjongejonge... die duivelse spammers weten van geen ophouden. Deze reactiemogelijkheid is alleen bedoeld voor mensen die het beste met elkaar voor hebben. Daarom, beloof je dat je je als een engeltje zult gedragen?
Vul hieronder in: (het enige toegestane antwoord is: ja)


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.