Anders

Eenenveertig jaar is het al weer geleden dat hij geboren werd. Ook toen hadden we de dagen ervoor en erna prachtig weer, en zaten we 't grootste deel van de dag buiten. De avond voor hij geboren werd aten we zelfs nog buiten!

Dat zijn van die herinneringen die je hebt dankzij een geboorte. Ik weet zelfs nog wat ik aan had die dag. :-) En voor z'n grote broer, Pieter Geert, is die dag waarschijnlijk z'n vroegste herinnering, omdat hij zich nog herinnert dat er twee auto's botsten. Twee auto's zoals de auto van ome Jan (de buurman). En dat hij een boterham met vruchtenhagel en chocoladehagel (door elkaar) at. Ik was hoogst verbaasd toen hij me daar een keer naar vroeg, wanneer en waar dat gebeurd was. Toen dus, de avond voordat Gert Jan geboren werd. :-)

Eenenveertig jaar geleden alweer. En elke keer weer realiseren we ons: alweer een jaar extra gekregen!

En terwijl ik net de twee fotootjes naast elkaar legde en keek of er enige gelijkenis is met 't babytje van toen kwam ik tot de conclusie dat waarschijnlijk de enige gelijkenis is: de hoeveelheid haar. :-) Alhoewel, dat handje....

Afgelopen zondag vierde hij dat! En 't was de bedoeling om er vandaag naartoe te gaan. Maar opeens is alles anders geworden... En zijn we gewoon thuis. Thuis omdat het niet zo goed gaat met z'n vader. En dat is niet fijn. 't Maakt ongerust. Want je hart moet het gewoon doen!

't Begon met een veel te hoge bloeddruk, met pieken boven de 200. Daar kreeg hij medicijnen voor. Kort daarna ontdekte hij dat steeds vaker z'n hartslag opeens veranderde en dan terugviel naar zo'n veertig slagen per minuut. Dat voelt niet fijn! Toch was hij, zoals de meeste mannen, daarmee maar moeilijk naar de dokter te krijgen, totdat schoonzoon MJ, zelf dokter, hem er van wist te overtuigen, toen hij een paar weken geleden, terwijl we bij Annelies en MJ waren ook zo'n lage hartslag kreeg. 

Nu gaat hij de medische molen in, aanstaande dinsdag. En hopelijk horen we dan wat er aan de hand is en wat er aan gedaan kan worden. Dat is spannend! Spannend ook omdat die hoge bloeddruk gevaarlijk is, gezien de familiegeschiedenis. Z'n vader en broer haalden daardoor de 65 niet.

Opeens lijkt alles daardoor anders. Is alles daardoor anders. Omdat we, hoewel we ons daar altijd wel van bewust geweest zijn, toch 'even' heel heftig geconfronteerd worden met de eindigheid van het leven...

Dondersteen schreef op 26 September '09 - 15:50 ;

Jeetje, dat is niet niks. Beterschap! Ik hoop dat ze er iets aan kunnen doen. Goed dat jullie het laten nakijken. En natuurlijk ook gefeliciteerd met jullie zoon.

Dondersteen (email) (link)  · reageer op Dondersteen

Marleen schreef op 26 September '09 - 21:13 ;

Tjonge, dat is heftig zeg.
Ik hoop van harte dat het behandelbaar is.

Gefeliciteerd met de verjaardag van je zoon.

Marleen (email) (link)  · reageer op Marleen

Marjo schreef op 27 September '09 - 09:19 ;

Joh…dat is schrikken ! Heel veel sterkte, hoor.
Hopelijk is het gauw onder controle.

Natuurlijk ook van harte gefeliciteerd met Gert Jan. Alweer 41 !
Wat worden wij al oud, he?

Groetjes van mij.

Marjo (email)  · reageer op Marjo


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile

Tsjongejonge... die duivelse spammers weten van geen ophouden. Deze reactiemogelijkheid is alleen bedoeld voor mensen die het beste met elkaar voor hebben. Daarom, beloof je dat je je als een engeltje zult gedragen?
Vul hieronder in: (het enige toegestane antwoord is: ja)


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.