Herfst

Bij 't wakker worden scheen de zon nog. Om half twee was het nog droog. Maar om half vier kwam het bij bakken uit de lucht en rook ik het voor 't eerst écht: Herfst!

Tijd dus voor winterjassen en warme sjaals.

De mijne is inmiddels af, en aan die van Arnold wordt nog hard gebreid. :-)  Verschil moet er zijn nietwaar.

 

En voor 't eerst dus vanmiddag, in hele lange tijd, geen wandelingetje met P en de honden kunnen maken. Dus moest er iets anders verzonnen worden. Gelukkig was er een Sinterklaas-folder gekomen, en had ik een doosje met kraaltjes gekocht, al maanden geleden. En voor we het wisten was het alweer etenstijd, en na het eten weer tijd om haar weg te brengen. De middag was omgevlogen!

 

Maar 't is nog wel even wennen, 't idee dat het nu écht herfst is. Al zit er natuurlijk niets anders op dan het maar te laten gebeuren. Gelukkig heb ik heel veel kaarsen in huis... En over vier weken is het al Advent... En over nog vier weken is het dan alweer Kerst, en is de kortste dag alweer voorbij! :-)

Dondersteen schreef op 02 November '09 - 08:02 ;

We hebben dezelfde logtitel. Want hier regende het ook met bakken uit de lucht. Ik vind het wel wat hebben, deze tijd van het jaar. Tot aan kerst inderdaad. Daarna wordt het echt vervelend. Januari, februari, mens wat duren ze lang….

Dondersteen (email) (link)  · reageer op Dondersteen

Marleen schreef op 02 November '09 - 09:29 ;

Ondanks dat ik het zomerzonnetje mis ziet het er wel heel knus uit. Gelukkig schijnt er nu een heerlijk herfstzonnetje en is het weer even droog.
Ook hier zijn de kaarsjes weer van stal gehaald en warmen we ons aan die gezellige vlammetjes.

Marleen (email) (link)  · reageer op Marleen

Renée schreef op 02 November '09 - 21:05 ;

Ja herfst! nét op tijd de tuin klaar en al het blad geharkt, toen begon de regen. Ik droom van zo’n haardje, dat net echt lijkt. Lijkt me zo knus. Voor een echte houtkachel moet je per seizoen een half bos kappen en aan flinters hakken, dan word je te warm en hoeft die kachel niet meer. Leuk dat breiwerk %-)
Herfstgroet in herfstkleur!

Renée  · reageer op Renée

Joëlle schreef op 03 November '09 - 23:24 ;

Ik ben ook weer aan het breien. Heb zulke leuke wol! Donkerblauw-middenblauw-lichtblauw, een beetje net als die roze-witte sjaal van mij van vorig jaar. ‘k Heb 5 bollen, dus ik kan weer een heel eind komen. :) Ben nog op zoek naar zwarte wol, Kobus heeft liever een effen sjaal. :-)

Ik heb hier trouwens een hele hoop kralen liggen die ik niet gebruik omdat ik ze te groot vind. Kan ik P. daar blij mee maken, denkt u? :-)

Joëlle (email) (link)  · reageer op Joëlle


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile

Tsjongejonge... die duivelse spammers weten van geen ophouden. Deze reactiemogelijkheid is alleen bedoeld voor mensen die het beste met elkaar voor hebben. Daarom, beloof je dat je je als een engeltje zult gedragen?
Vul hieronder in: (het enige toegestane antwoord is: ja)


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.