Humor

't Verhaal ging over de Bruiloft te Kana, waar Jezus water in wijn veranderde. Eerst vertelde Jan het bij de ene groep, daarna bij de andere. En zoals altijd heel beeldend. Je zag de schrik, om de wijn die op was, de bemoeienis van Maria, het water dat in wijn veranderde, en dan de verrassing: de wijn was zelfs lekkerder dan de wijn die ze eerst te drinken hadden gekregen op het feest. En je zag de mensen genieten van het wonder, en van: waar Jezus is gaat het feest door!

En tijdens het vertellen maakte Jan vele malen het drink gebaar... Mmm, lekker!

Na afloop reden we samen weer naar huis. Praten onderweg nog even na over: hoe het geweest was, de reacties van de mensen, dat hele bijzondere dat je moet kunnen en willen zien, Gods aanwezigheid... Waar we die avond beiden erg door geraakt waren.

En toen, bij de rotonde van 'Bethlehem', zoals die in de volksmond nog steeds heet: Politie! Een agent, zwaaiend met een rood licht. Stoppen. Alcoholcontrole! Op donderdagavond om half negen... En nog voor we bekomen waren van de schrik stond hij al naast het portier van de bestuurder en sommeerde Jan te blazen. En beetje grinnikend zei ik: we komen van de Bruiloft in Kana. Dat hij er niks van begreep kon je aan z'n ogen zien, maar ook dat hij dacht: ha, raak! Maar Jan blies 0.0 promille... Dus mochten we verder rijden. Een beetje verbouwereerd door het zo plotseling down to earth zijn, na net nog in hogere sferen vertoefd te hebben, nam Jan de verkeerde afslag op de rotonde, om vervolgens na mijn: wat doe je nou, via het pompstation een rondje te rijden, waardoor we even later de rotonde vanaf de andere kant naderden, en weer geconfronteerd werden met: jawel: alcoholcontrole... :-) Kom je van de bruiloft in Kana, krijg je alcoholcontrole... We kregen er de slappe lach van.

Of hij daarna, want na mij thuisgebracht te hebben moest hij er nog een keer langs, nog weer heeft moeten blazen ben ik vergeten te vragen... Maar toen we zondag in 't centrum de kerkdienst bijwoonden, die in het teken van de kerkdiensten op Noorderhaven stond, zongen we met de kinderen daar een lied over de bruiloft te Kana...En tot m'n eigen verbazing las ik, blijkbaar weer helemaal terug bij de alcoholcontrole, in plaats van 'Eindigt het feest in Kana nu toch nog veel te vroeg?':

Maar op 't feest in Kana
is er geen wijn genoeg...
Eindigt het feest in Kana
nu toch nog in de kroeg?

Rare sprongen kun je gedachten maken, en je zomaar iets laten lezen wat er niet staat. Zelfs als je helemaal nuchter bent. Maar zeker is: humor vind je overal! :-)

Dondersteen schreef op 22 Januari '10 - 21:50 ;

Prachtig verhaal. Die agent heeft vast gedacht, ‘hij heeft niet gedronken maar waar ze wél vandaan komen…’ :-)

Dondersteen (email) (link)  · reageer op Dondersteen


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile

Tsjongejonge... die duivelse spammers weten van geen ophouden. Deze reactiemogelijkheid is alleen bedoeld voor mensen die het beste met elkaar voor hebben. Daarom, beloof je dat je je als een engeltje zult gedragen?
Vul hieronder in: (het enige toegestane antwoord is: ja)


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.