Sneeuw 2

Hier heb ik dus jaren naar uitgekeken! Naar een echt pak sneeuw!
Zo'n pak sneeuw waar duizenden Nederlanders jaarlijks voor naar het buitenland gaan ;-))

En met jalooerse blikken heb ik de voorbije weken steeds weer naar het nieuws gekeken als er beelden waren van de sneeuw in andere landen.
Maar nu ligt het dus hier :-)

Gisteravond begon het al, maar op dat moment konden we ons er nog geen voorstellling van maken hoe het er vandaag uit zou zien,Maar vannacht, toen ik er wakker van werd, en eens even buiten keek kreeg ik er al een betere voorstelling van.
En natuurlijk heb ik de rest van de nacht met de gordijnen open geslapen, om vervolgens vanmorgen bij het wakker worden verrast te worden door de prachtige taferelen die de sneeuw gemaakt had.


En zo waren we vandaag, totaal onverwacht, weer samen thuis. Want al snel zetten we Omrop Fryslân aan, waar we te horen kregen dat: iedereen die niet perse de weg op moest, er beter aan deed om thuis te blijven. Dus na overleg met de collega's uit Heerenveen besloot Arnold toen ook om thuis te blijven.
En even later, om half acht, belde de psychiater, met wie ik om 9 uur een afspraak had, dat hij het niet verstandig vond als ik zou komen.
Zelf kon ik het toen niet laten om Annelies te bellen... ;-) Die nog lekker in d'r bed lag ;-) En me nauwelijks geloofde, maar deze keer zo verstandig was om toch maar even buiten te gaan kijken..., waar ze Mark Jörg om de auto heen zag spoken. Dus gauw het contact met mij verbroken om hem te bellen dat het beter was de auto thuis te laten en met de trein te gaan.

Vervolgens kwamen wij tot de ontdekking dat de nieuwe achterdeur nu naar binnen draait, en dat daar een behoorlijke berg sneeuw tegenaan lag ;-)
Maar dat weerhield de hondjes niet om er een fikse duik in te nemen, waarbij ze meteen kop onder gingen ;-)

Daarna voor de nodige plaatjes geschoten. En stiekem staan lachen om een buurman die probeerde weg te komen met z'n auto, wat natuurlijk niet lukte.
De straat zag/ziet er werkelijk schitterend uit. En van achter het raam is het echt genieten.

Maar ook van bovenaf gezien is het prachtig.


Waarna het de hoogste tijd werd voor Arnold om de hondjes uit te laten ;-)
Waarbij ze ook nog eens de hondjes van Jochum en Annette tegenkwamen.Die overigens druk bezig waren, Jochum en Annette, om de sneeuw de maat te nemen...Nou ja, dat ze soms niet helemaal sporen, dat wisten we toch al ;-)En arme Famke, die weer eens aan het 'steltlopen' ging...

En vervolgens uren in het halletje moest zitten smelten ;-)

Maar mooi is het! En 't sneeuwt nog steeds.

Dus straks de snowboots aan, en dan maar lopend naar de fysiotherapeut....Want we kunnen nog steeds niet met de auto de wijk uit of in.

Annelies schreef op 02 Maart '05 - 15:28 ;

Doet u wel voorzichtig lopend naar de fysio? oor u het weet maakt u het erger inplaats van beter.

Oh ja, Roan zei wederom “ma” (opa) bij het zien van de foto van Pa en Famke en hij zei “waf” bij het zien van de hondjes. (trouwens ook toen hij een foto van Annet zag…?? ;-))

nog even wat commentaar van Roan: jauyyyyyyyyyyyyuuyyjgggggggggggggkv.gll.ggggglglgllgllgglgl0fvikgiig

Annelies (email)  · reageer op Annelies

rineke schreef op 02 Maart '05 - 15:53 ;

Wow, Friesland doet eindelijk zijn naam weer eer aan…
Daar een tijd doorheen baggeren lijkt me heerlijk.;-)

rineke  · reageer op rineke

Meindert schreef op 02 Maart '05 - 16:55 ;

baggeren door de sneeuw is heel leuk ja. maar dan moeten de wegen wel gestrooid worden. en dat was op Urk dus niet het verhaal. heel jammer voor onze peugeot. ik heb m wss total loss. echt nie prettig. maja als ie eenmaal gaat glijden… het verhaal staat op t weblog van onze site. voor wie t interesseert ;)

Meindert (link)  · reageer op Meindert

Joëlle schreef op 02 Maart '05 - 19:24 ;

TSja omi, heeft u eens sneeuw, dan is het ook wel Sneeuw met de hoofdletter S. Hier is het heel de dag middelmatigjes geweest, maar nu kunnen we heerlijk op de slee over de straat crossen. Winter…. :-D

Joëlle (link)  · reageer op Joëlle

Ma/Omi schreef op 02 Maart '05 - 20:45 ;

Annelies: Ha, Roan leert het dus, en roept geen bah meer bij het zien van sneeuw. Nog even, en hij komt je ’s nachts wakker maken als er sneeuwt valt. En ja, ‘k heb heel voorzichtig gelopen naar de fysiotherapeut en sta nu weer kaars recht ;-)
Rineke: ‘k hoop dat jullie je portie ook nog hebt gekregen. ‘k Heb erg hard geblazen, jullie kant op ;-)
Meindert: Da’s niet leuk, je peugeotje total loss te rijden. Gewoon thuisblijven als er weer sneeuw ligt, over vijftig jaar ;-)
Joëlle: Als we hier iets doen, doen we het goed hč. Herinner me nog dat jij vroeger dacht dat het hier altijd vroor ;-) we woonden immers voor jou in vriesland, toen ;-))
Maar wel fijn dat jullie ook nog even kunnen sleetjerijden!!!

Ma/Omi (email) (link)  · reageer op Ma/Omi

Meindert schreef op 03 Maart '05 - 12:00 ;

tsja… ik hoop dan voorbereid te zijn. * grinnik * n four wheel drive ofzo. en n slipcurses vooraf. en sneeuwkettingen. (over die speciale nieuwe ‘bandensokken’ heen) en dan ook nog s een schguivertje voorop en een strooibak achterop. hahaha… nah… we zullen wel s zien. volgens de garagehouder scheen t toch nog mee te vallen. dus we zullen s zien…

verder is t hier nog steeds helemaal besneeuwd.heel mooi allemaal. khoop dat we zaterdag naar natuurpark lelystad kunnen. das altijd wel leuk ’s winters. van de heuvels af met de slee ;-)

Meindert (link)  · reageer op Meindert

Kor Muller schreef op 05 Maart '05 - 22:29 ;

Inderdaad gigantjes. Jullie zijn wel bevoorrecht boven NH hoor. Friesland heeft zeker heel wat te bedekken ….

Kor Muller (email)  · reageer op Kor Muller


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile

Tsjongejonge... die duivelse spammers weten van geen ophouden. Deze reactiemogelijkheid is alleen bedoeld voor mensen die het beste met elkaar voor hebben. Daarom, beloof je dat je je als een engeltje zult gedragen?
Vul hieronder in: (het enige toegestane antwoord is: ja)


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.