Raar volkje

Raar volkje die Nederlanders. Hebben altijd de mond vol over hun rechten, staan vaker op hun recht dan op hun rem, schreeuwen moord en brand als ze menen in hun recht te staan en dat niet te krijgen...

Maar het RECHT om te gaan stemmen laten ze lopen!

Blijkbaar hebben ze er geen weet van dat we tot 1970 een opkomstplicht hadden. Kwam je niet stemmen dan riskeerde je een boete. En de enige manier om te protesteren was toen: blanco stemmen. Maar dan deed je tenminste nog wat om je protest duidelijk te maken.

Hoogste tijd dus om de jongere generatie op school de geschiedenis van ons Kiesrecht te gaan leren, en om in plaats van een boete ze het mopperrecht te ontnemen. Want wie niet heeft gestemd heeft, wat mij betreft, geen recht van mopperen meer als 't niet gaat zoals hij/zij zou willen.

Dondersteen schreef op 04 Maart '10 - 00:07 ;

Ik ben het zéér hartgrondig met je eens!

Dondersteen (email) (link)  · reageer op Dondersteen

monica schreef op 04 Maart '10 - 09:10 ;

staan vaker op hun recht dan op hun rem!wat een rake opmerking!

monica (email)  · reageer op monica


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile

Tsjongejonge... die duivelse spammers weten van geen ophouden. Deze reactiemogelijkheid is alleen bedoeld voor mensen die het beste met elkaar voor hebben. Daarom, beloof je dat je je als een engeltje zult gedragen?
Vul hieronder in: (het enige toegestane antwoord is: ja)


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.