De winter is vergangen

Die winter is vergangen,

Ik zie des meien schijn.

Ik zie die bloempkens hangen,

Dies is mijn hart verblijd.

Zover aan gene dale,

Daar is 't genoeglijk zijn.

Daar zinget die nachtegale,

En zo menig woudvogelkijn.  

Natuurlijk weet ik het wel, het is nog lang geen mei. April moet nog komen. En de meest bekende weerspreuk voor April luidt: Aprilletje zoet, brengt nog wel eens een witte hoed.En een witte Pasen hoort nog altijd tot de mogelijkheden. Maar toch...

Als ik buitenkom, en zie hoe de lente zich nu manifesteert, hoe alles weer begint te leven en te groeien, dan overheerst toch: de winter is vergangen.

Heerlijk is het om 's morgens de schuifpui open te zetten en de zon binnen te laten stromen. Heerlijk is het om dan met een eerste kopje thee of later met een kopje koffie buiten in 't zonnetje te zitten.

Net zo heerlijk als door de tuin te lopen en rond te spieden naar lentetekens. De helleborus, de krokussen, de narcissen, het tranendhartje, de tulpen die al bovenkomen, en de lieveheersbeestjes die over elkaar heen buitelen...

 


 

 

 

Alleen de winterjasmijn is een beetje in de war. Die is opnieuw gaan bloeien, en dat is echt niet de bedoeling! Dus daar moet ik nog even mee praten...

 

En de vijver moet ook nog een grote schoonmaakbeurt... Wat echt een grote klus is, en waar Arnold bezig voor is moed te verzamelen... Want nog even, dan zit ie helemaal dicht met alg.

Maar verder is het dus alleen maar genieten, van al die knoppen in de bomen, in de heesters, in de bloemen... Dus dat dat mei-liedje opeens langskwam vandaag, dat is echt niet zo gek als het lijkt... :-)

Dondersteen schreef op 23 Maart '10 - 23:16 ;

OH! Wat zijn jouw narcissen al ver!

Dondersteen (email) (link)  · reageer op Dondersteen

Marleen schreef op 24 Maart '10 - 13:06 ;

Wat heerlijk om alles weer groen uit te zien lopen.

Marleen (email) (link)  · reageer op Marleen


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile

Tsjongejonge... die duivelse spammers weten van geen ophouden. Deze reactiemogelijkheid is alleen bedoeld voor mensen die het beste met elkaar voor hebben. Daarom, beloof je dat je je als een engeltje zult gedragen?
Vul hieronder in: (het enige toegestane antwoord is: ja)


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.