Mor 't komt altied wel goud!

Terwijl Arnold en zoon PG in Amsterdam in 't ziekenhuis waren, zat ik met een boek 'heerlijk' buiten in de tuin... In de hoop daarmee de tijd te doden, en afleiding te vinden.

Want vandaag werd de MRI-scan gemaakt van z'n hart. En nu is 't opnieuw wachten, wachten op de uitslag... En 'k hoop dat die uitslag niet lang op zich laat wachten, want na al deze maanden van sukkelen, al een half jaar inmiddels, zie ik hem alleen maar achteruit gaan in plaats van vooruit. Misschien ook wel doordat het gewoon te lang duurt allemaal.

Ik kan me er alles bij voorstellen hoe frustrerend het is als je niet meer kunt wat je eerder wel kon, en als een klein wandelingetje al sloten energie kost, en je voor elk klusje, dat je eerder fluitend deed, moed moet verzamelen... Zeker is in ieder geval dat het dotteren en de stent niets geholpen hebben, en evenmin de revalidatie die hij daarna deed, en de medicijnen die hij kreeg voorgeschreven. Daar zat het probleem dus niet. Maar waar dan wel? 

Nee, van lezen kwam niet veel. Er waren gewoon te veel gedachten. Maar 't zat wel lekker buiten! En toen ik eenmaal wist dat 't allemaal goed gegaan was kreeg ik, gelukkig, wel weer oog voor de wereld om me heen. Daardoor zag ik de eerste citroenvlinder voorbij komen en hoorde de eerste hommel zoemen, en genoot van de mezen die 't druk hadden met het in- en uitvliegen van 't nestkastje. Én 'k zag de bloemetjes groeien... Terwijl in m'n hoofd de woorden klonken van 't bekende liedje van Ede Staal:

De winter was laang
En ik was baang
Dat 't nooit weer veujoar worden zol
Mor 't komt aaltied wel goud

Want, o wat gaat het nu opeens snel. 't Is bijna onvoorstelbaar wat de natuur kan door een paar mooie, zonnige en warme (voor de tijd van het jaar) dagen. Opeens zitten er knoppen de hortensia.

En opeens zijn de kievitsbloemen er, compleet met knoppen, en schieten de daglelies de grond uit, net als de tulpen.

 

 

 

En de narcissen hebben nu ook de smaak te pakken en staan te stralen.

 

Zelfs Arnold kreeg er weer moed door. En nadat we eerst nog even koffie gedronken hadden met PG, ging hij, na PG uitgezwaaid te hebben, de vijver nog schoonmaken, waardoor die er ook weer fris en fruitig bijligt.

 

En de helleborus maakt er helemaal een feestje van nu hij de ruimte gekregen heeft doordat Arnold de lavendel, die toch wel wat in de weg stond, verplaatst heeft.

En vergelijkend met één jaar en twee jaar geleden, een paar dagen later als vandaag, heeft de natuur een behoorlijk inhaalslag gemaakt deze paar dagen. Want zo zag het er vorig jaar uit op 29 maart 2009...

en zo op 31 maart 2008.

 

En zo zag het er vanavond, vlak voor het donker werd, eruit...

 

Met de natuurlijk komt het, na de lange winter, dus wel weer goed! Nu Arnold nog!!

Dondersteen schreef op 25 Maart '10 - 23:54 ;

Dit is echt heel grappig. Ik zóng Ede’s tekst vanmiddag in de auto, hardop, en even later vandaag zagen we beide het eerste citroenvlindertje waarop Peer constateerde dat het dan de hele dag mooi weer zou blijven. Onze neuzen stonden in dezelfde richting vandaag. ;-)

Dondersteen (email) (link)  · reageer op Dondersteen

Hilda schreef op 27 Maart '10 - 12:06 ;

Hebben ze nog verteld wanneer Arnold de uitslag kan verwachten? Ik hoop dat die wel duidelijkheid geeft. ‘t Wordt tijd dat het goud komt.

Hilda (email) (link)  · reageer op Hilda


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile

Tsjongejonge... die duivelse spammers weten van geen ophouden. Deze reactiemogelijkheid is alleen bedoeld voor mensen die het beste met elkaar voor hebben. Daarom, beloof je dat je je als een engeltje zult gedragen?
Vul hieronder in: (het enige toegestane antwoord is: ja)


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.