Wanneer?

Elke keer weer, bij elke bisschop, bij elke kerkelijke hoogwaardigheidsbekleder, bij elke zogenaamde deskundige die een duit in 't zakje doet, vraag ik me af:

Wanneer komt er nou eens een echte geestelijke met ballen, die zegt: dat hij er godsgloeiende kwaad om is, en jankend van woede verklaart zich dood te schamen om dit godgeklaagde schandaal waarin er zoveel collega-geestelijken zijn geweest zijn die domweg achter hun pik aan gegaan zijn en zoveel schade hebben aangericht bij, hoofdzakelijk, jonge kinderen. Wanneer komt er nou eens één geestelijk, één bisschop, die zonder er ook maar één vergoelijkende uitspraak of misplaatste Bijbeltekst achteraan te plakken, het faliekant afkeurt wat het grondpersoneel van de kerk heeft aangericht?

Wat moeten de gedupeerden met een pauselijke brief als diezelfde paus de volgende dag verkondigt: wie zonder zonde is werpe de eerste steen? Wat moeten de gedupeerden met al het gepraat erover, en al het gediscussieer of het wel of niet door het celibaat komt? Wat moeten de gedupeerden met een bisschop die zegt van niets geweten te hebben, terwijl een anderen bisschop zegt er wel van geweten te hebben. Hoe lang blijft de kerk nog bezig met proberen het eigen straatje schoon te vegen? Wat moeten de gedupeerden met een RKK dat spoorslags een kritische column verwijdert?

Mij maakt in ieder geval al dat gepraat, al die vrome woorden heel erg boos! En wat mij betreft is er maar één ding dat kan helpen, en dat is: de doofpot opentrekken, om alle stank eruit te verwijderen en schoonschip te maken. En daarna wegmieteren die doofpot, zodat er nooit meer iets ingestopt kan worden!

En de daders? Die mogen ze, wat mij betreft, voor elk gemaakt slachtoffer een week lang in hun blote kont, op het kerkplein, aan de schandpaal zetten.

Dondersteen schreef op 28 Maart '10 - 10:54 ;

Ik ben het helemaal met je eens!

Dondersteen (email) (link)  · reageer op Dondersteen

monica schreef op 28 Maart '10 - 11:53 ;

heb vorige zondag hier in Nieuwerkerk ad Ijssel via de lokale omroep een dienst beluisterd van de RK parochie in ons dorp,en die pastoor was zo bewogen en oprecht en eerlijk over wat er gebeurde,want degenen die het gezien en of geweten hebben en niet aan de bel getrokken hebben,zijn minstens zo schuldig,en inderdaad wat hebben deze tere kinderzielen meegekregen,en verwerken zij dat ooit?HEER,ontferm U!

monica (email)  · reageer op monica  · lees reactie van Ettje

Ettje schreef op 28 Maart '10 - 21:32 ;

In reactie op monica; Ik geloof best dat plaatselijke priesters en pastores best wel heel oprecht bewogen kunnen zijn… Maar ‘t gaat mij om de bazen van de kerk, die media-aandacht krijgen en daar hun woordje doen. Zij hebben er tot nu toen niks van terecht gebracht. Is om je dood te schamen hoe ze de mensen in de kou laten staan met hele mooie woorden.

Ettje (email) (link)  · reageer op Ettje

monica schreef op 29 Maart '10 - 08:29 ;

inderdaad,zo zie je maar weer dat we het in het leven niet moeten hebben vd bazen,en wij als individu al lijkt het geen zin te hebben toch onze stem moeten laten horen:je hoort Rouvoet ook niet schreeuwen,maar de wachtlijsten in de jeugdzorg zijn wel kleiner geworden!gelukkig kunnen we altijd wel terecht en rekenen op onze hoogste Baas!

monica (email)  · reageer op monica

Hilda schreef op 02 April '10 - 17:13 ;

Het zijn heel rare, foute mechanismes. En dat voorstel van jou op het eind, dat vind ik geweldig :-)

Hilda (email) (link)  · reageer op Hilda  · lees reactie van Ettje

Ettje schreef op 11 April '10 - 19:35 ;

In reactie op Hilda; Door het mechanismes te noemen klinkt het alsof ze er zelf ook niet zoveel aan kunnen doen…:-(

Ettje (email) (link)  · reageer op Ettje


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile

Tsjongejonge... die duivelse spammers weten van geen ophouden. Deze reactiemogelijkheid is alleen bedoeld voor mensen die het beste met elkaar voor hebben. Daarom, beloof je dat je je als een engeltje zult gedragen?
Vul hieronder in: (het enige toegestane antwoord is: ja)


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.