Nog steeds mooi

En nog steeds is het mooi, ondanks de vele keren dat we het al zagen.

Vorige week was er nog nauwelijks iets te zien. Hier en daar zagen we een paar groene sprietjes, maar meer nog niet. En we zeiden tegen elkaar: " ze zijn gewoon laat dit jaar, zoals alles in de natuur, door de lange winter."

Maar opeens zijn ze er. En net als in al die voorgaande jaren genieten we er weer van, en was het heerlijk om vanmiddag, na de dienst, nog even een rondje bollenvelden te rijden. En net als al die voorgaande jaren genieten we er weer van. Van al die kleur op het land.

 

En 't is natuurlijk extra geluk hebben als je dan ook nog deze mannetjes Fazant in je lens krijgt. Heel even bleef hij staan, om er vervolgens spoorslags vandoor te gaan om zich te verstoppen tussen de krokussen. :-)

 

Dit was pal tegenover een plek die Annelies en MJ wel héél bekend voor moet komen. En we konden het dan ook niet laten om daar dan nog even dit oerhollandse plaatje te maken.

Waarbij ik ze ook nog kan vertellen dat er druk ge(ver)bouwd wordt, dus eindelijke komt er nu dan toch een nieuw toiletgebouw... En de eerste kampeerders stonden er al!

 

Even later reden we langs dit oerhollandse tafereel, en ook deze molen had het maar druk met malen, net als de bovenste. Geen overbodige luxe, want 't waterpeil was overal hoog! En bij 't zien van al die deurtjes op een rij voelde ik me opeens weer het kind van zes, dat zwemles kreeg in 't openluchtbad, een afgebakend stukje water in het Reitdiep...

 

 

Maar we kwamen voor de bollen... En zagen er nog meer. Veel meer. Hoofdzakelijk krokussen, in allerlei kleuren paars, wit en geel, en mini narcissen, de zogenaamde tèt a tèt. De tulpen en de hyacinten duurt nog even, al zagen we wel hier en daar al blad...

 

Maar ook zo'n boom, met dat tere groen... Ook dat is nog steeds mooi!

Dondersteen schreef op 29 Maart '10 - 00:05 ;

Prachtig is het. Je kunt niet langs dat soort velden rijden en sjacherijnig zijn. Die combinatie is gewoonweg niet mogelijk. Althans, niet voor ons. :-)

Dondersteen (email) (link)  · reageer op Dondersteen  · lees reactie van Ettje

monica schreef op 29 Maart '10 - 08:33 ;

in die prachtige natuur mag je toch ook troost vinden:onze Schepper gaat gewoon door!

monica (email)  · reageer op monica

Peer100 schreef op 29 Maart '10 - 13:00 ;

Mooi hoor. Wat een kleurtjes ineens.

Peer100 (email) (link)  · reageer op Peer100

Ettje schreef op 29 Maart '10 - 21:12 ;

In reactie op Dondersteen; [monica:2] [Peer100:3] Klopt helemaal. Je wordt er vrolijk van, het troost en ‘t is genieten van de kleurenpracht. En juist door al die kleuren ben je zomaar weer vergeten hoe doods en kaal het land er maandenlang bijlag.

Ettje (email) (link)  · reageer op Ettje


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile

Tsjongejonge... die duivelse spammers weten van geen ophouden. Deze reactiemogelijkheid is alleen bedoeld voor mensen die het beste met elkaar voor hebben. Daarom, beloof je dat je je als een engeltje zult gedragen?
Vul hieronder in: (het enige toegestane antwoord is: ja)


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.