Je hoort ze

Je hoort ze groeien, de planten in de tuin.

Helemaal natuurlijk als je, zoals gisteren en vandaag, buiten zit! En da's genieten. Genieten van de zon op je huid, van de warmte. En zelfs nu geniet ik er nog van, want m'n velletje is nog lekker warm. :-) En ondertussen, terwijl ik zo genoot, luisterde ik dus naar 't groeien van de voorjaarsbloemen en maakte er foto's van.

Prachtig zijn ze, de kievitsbloemen. 

 

Dat is zo'n naam die ik niet vergeet. Maar ja, hoe deze heten? We hebben ze meteen het eerste jaar dat we hier woonden geplant, en inmiddels is 't kaartje verdwenen... Zolang de zon schijnt staan ze helemaal open, en als de zon verdwijnt gaan ze weer dicht. Zijn dus, net als ik, zon-genieters.

 

De helleborus is een lust voor het oog, en had nog niet eerder zoveel bloemen.

En ook de blauwe druifjes zijn er weer, en als altijd mooi.

De dotter is verhuisd en staat nu niet meer in de vijver maar aan de rand ervan. Da's even wennen, voor ons en de dotter. Maar 't zal vast niet lang meer duren voor er knoppen in komen.

En zoals als altijd geeft de vrouwenmantel, als er druppels op liggen, je het gevoel dat ze bezaait is met diamantjes.

 

Deze kreeg ik vorig jaar van m'n lieve vriendin Carla. Maar ook hiervan ben ik (Carla, lach niet!) de naam weer kwijt. Wat overigens niets met vergeetachtigheid te maken heeft, maar alles met 't feit dat het kaartje de winter niet heeft overleefd. :-p  Maar de plant gelukkig wel!

 

Waar ik wel nog de naam van weet? Nou hiervan! Van Roans boompje! Die alweer groter gegroeid is. Hoogste tijd dus dat ze elkaar de maat weer eens gaan nemen! Nog even, en er zit weer blad aan ons eigen kastanjeboompje.

 

 

En net als elk voorjaar kijk ik er met plezier naar, en denk dan: dit hadden we in ons vorige huis niet! Daar moesten we ons behelpen met een achterplaatsje... En 't duurde vaak wel tot half mei voor we er echt zon hadden en er zo lekker konden zitten!

 

 

 

Heerlijk is het!!

Dondersteen schreef op 09 April '10 - 21:54 ;

Het is dik, dik genieten. Ik maakte vandaag onze groentetuin weer klaar. Ik zaaide worteltjes, witte kool, radijs, courgette en broccoli. Hier binnen op de vensterbank komen de tomatenplantjes al weer op, die kunnen over een paar weken naar buiten. Tip: ik heb een plattegrond van mijn tuin waarin ik bijhoud wat ik waar plant want…. ik kan ook al die namen niet onthouden en dan komt er visite en die roepen ‘OH! Wat een leuke plant! Wat is dat dan?’ en dan kan ik het zo even terugzoeken.

Kan die blauwe een geraniumsoort zijn? Of een ooievaarsbek?

Dondersteen (email) (link)  · reageer op Dondersteen  · lees reactie van Ettje

Carla schreef op 09 April '10 - 23:33 ;

De blauwe is een anemoon, heb ik ook in bloei en die andere is een Japanse anemoon :-)
Heerlijk was het vandaag!!

Carla  · reageer op Carla  · lees reactie van Ettje

Ettje schreef op 10 April '10 - 22:58 ;

In reactie op Dondersteen; Goeie tip! Nu nog in de praktijk brengen. Zal alvast een plattegrond maken! :-)

Ettje (email) (link)  · reageer op Ettje

Ettje schreef op 10 April '10 - 22:58 ;

In reactie op Carla; Thanx! Zonder jou ben ik met m’n vergeethoofd nergens! :-)

Ettje (email) (link)  · reageer op Ettje

Eljo schreef op 11 April '10 - 23:23 ;

Ach wat zijn de foto’s en planten weer mooi in de zon. Ik zit nu ook weer graag in de tuin.

Eljo (email) (link)  · reageer op Eljo  · lees reactie van Ettje

Anke schreef op 12 April '10 - 11:11 ;

Wauw, die kievitsbloemen! Tropisch oord daar bij jou hoor, hier is het nog niet zover. Wel anemonen en helleborus, bijna ereprijs en tulpen in de knop. Nu nog zon en warmte!

Anke  · reageer op Anke  · lees reactie van Ettje

Ettje schreef op 13 April '10 - 12:48 ;

In reactie op Eljo; Hé Eljo, Leuk jou ook weer eens te lezen. Gaat het goed? Al vakantieplannen? Ja, ‘t is in ‘t voorjaar extra heerlijk om weer buiten te kunnen zitten!

Ettje (email) (link)  · reageer op Ettje

Ettje schreef op 13 April '10 - 12:50 ;

In reactie op Anke; Ze staan op het zuiden, tegen een muur, daar komt het van, denk ik. Tulpen komen hier ook, maar nog aarzelend. En zon en warmte hebben we in de tuin bijna alle dagen. Buiten de tuin moet je je winterjas nog aan en de ijsmuts nog op.:-)

Ettje (email) (link)  · reageer op Ettje

Hilda schreef op 18 April '10 - 19:53 ;

Wat genieten! Hier komt ook van alles op, maar als men namen vraagt zeg ik de helft van de tijd ‘mooi plantje’ of ‘leuke gele bloemen’.

Hilda (email) (link)  · reageer op Hilda


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile

Tsjongejonge... die duivelse spammers weten van geen ophouden. Deze reactiemogelijkheid is alleen bedoeld voor mensen die het beste met elkaar voor hebben. Daarom, beloof je dat je je als een engeltje zult gedragen?
Vul hieronder in: (het enige toegestane antwoord is: ja)


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.