Vreemd stil 2

Nog steeds is en blijft het vreemd stil. En met verbazing merk ik dat het invloed heeft op alles. Niet alleen op mezelf maar ook op de vogels. Net alsof zij ook merken dat het anders is geworden buiten. Alsof het ook hen opvalt dat die andere 'vogels' er niet meer zijn...

Want nog steeds vliegen er geen heli's in de lucht, waaruit we concluderen dat er dus nog steeds niet gevlogen kan worden.Al snappen we er, eerlijk gezegd, niks van. Want zo hoog vliegen heli's niet, dus je zou denken dat ze er geen last van hoeven te hebben... Of zou de aswolk lager zijn dan ze ons willen doen geloven?

Loop er regelmatig over na te denken hoe één vulkaanuitbarsting het hele luchtverkeer lam kan leggen. Doet je weer eens beseffen hoe klein en nietig we uiteindelijk als mens zijn. En soms denk ik: als wij het zelf niet kunnen, beter voor de natuur en het milieu zorgen, dan grijpt de natuur zelf wel in! Want hoe je het ook bekijkt, er gaat al twee dagen geen CO2 uitstoot van vliegtuigen de lucht in. Dus ondanks de aswolk is het waarschijnlijk toch stukken schoner in de lucht als anders. Vraag me af of dat nu óók gemeten wordt, om ons met de neus op de feiten te drukken, en om ons te laten zien wat al het gereis over de aardkloot teweeg brengt?!

En spectaculaire zonsondergangen hebben we hier niet. Dus geen foto's zoals er inmiddels vele op 't internet te zien zijn van een bloedrode lucht. Zowel donderdag- als vrijdagavond ging de zon hier gewoon onder, zonder prachtige wolkenluchten te creëren. We waren er speciaal even voor naar zee gegaan, net als heel veel anderen, die blijkbaar, net als wij hoopten op...  :-) Maar 't ging weer gewoon zoals meestal: net voor ze onderging kwam er een wolkenband,

 

waar ze deze keer nog even onderuit piepte, zodat we haar konden horen sissen...  Dat wel!

 

 

 

 

Maar 't meest bijzondere vond ik, toen we naar die zonsondergang stonden te kijken, dat er geen vogels waren. Terwijl je normaal, als je bij de zee bent, altijd meeuwen ziet en hoort. Maar nu was er niet eentje! En 't gaf, eerlijk gezegd, een vreemd, onrustig makend  gevoel.  Een gevoel waar ik nog niet over uitgedacht ben.

Update 1: En toen vloog er, rond half zeven, één heli in westelijke richting, richting de Noordzee...

Update 2: En toen vloog er, even over achten, een Boeing van de KLM voorbij, en zagen we voor 't eerst weer een streep in de lucht. :-)

Was de testvlucht. Die heel mooi te volgen was via de site van Casper Frontier. Je zag 'm een rondje boven Nederland maken en klimmen en dalen. Zie je niet alle dagen, een Boeing die een rondje vliegt. En even later zagen we toch nog een mooie zonsondergang, die deze keer de hemel wel rood kleurde. Alleen, nu waren we niet aan zee...

Marleen schreef op 17 April '10 - 16:26 ;

Het is inderdaad een rare gewaarwording.
Ik hoop toch wel dat er volgende week weer gevlogen kan worden.
Een groot deel van de naaste familie zit ver weg en volgende week wordt onze kleine man opgedragen in de kerk. Daar horen ze toch wel bij.

Marleen (email) (link)  · reageer op Marleen  · lees reactie van Ettje

Helene schreef op 17 April '10 - 17:47 ;

Nou Ettje ik was gisteren op het Marine terrein en het stikte daar van de meeuwen. Zat ik in de tuin en hoorde me toch een partij meeuwen tegen elkaar ‘praten’. :-D., Ik denk dat er soweiso meer aan de hand is met die aswolk dan wat ze loslaten. Erg vage toestand allemaal.

Helene (link)  · reageer op Helene  · lees reactie van Ettje

Ettje schreef op 17 April '10 - 18:51 ;

In reactie op Helene; Die meeuwen hebben dus, wijselijk, hun toevlucht alvast bij de Marine gezocht. :-)
Hier nog steeds geen meeuwen, terwijl je normaal alleen maar een boterham op ‘t grasveldje hoeft te gooien en dan zijn ze er, vanuit het niets…

Ettje (email) (link)  · reageer op Ettje

Ettje schreef op 17 April '10 - 18:51 ;

In reactie op Marleen; Ik help je hopen!! Zou natuurlijk wel fijn zijn als ze erbij konden zijn!

Ettje (email) (link)  · reageer op Ettje

Helene schreef op 19 April '10 - 22:55 ;

Trouwens een dag voor het vliegverbod toen stikte het in begin van de middag van de straaljagers boven DH is je dat nog opgevallen?

Helene (email) (link)  · reageer op Helene  · lees reactie van Ettje

Ettje schreef op 19 April '10 - 23:26 ;

In reactie op Helene; Yep! Had te maken met een oefening, vanaf de vliegbasis Leeuwarden. Daarom was een deel van de landmacht hier. Had ook te maken met die oefening. Is ook uitgesteld in verband met het vliegverbod. Zullen nog wel even moeten wachten, denk ik, want las elders dat een Navo F16 (gl)as-schade had opgelopen vandaag. Deed ook een proefvlucht…

Ettje (email) (link)  · reageer op Ettje

Helene schreef op 20 April '10 - 09:56 ;

Owwwwwwwwww, vond het nogal bedrijvig in de lucht toen hahahaha.

Helene (email) (link)  · reageer op Helene


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile

Tsjongejonge... die duivelse spammers weten van geen ophouden. Deze reactiemogelijkheid is alleen bedoeld voor mensen die het beste met elkaar voor hebben. Daarom, beloof je dat je je als een engeltje zult gedragen?
Vul hieronder in: (het enige toegestane antwoord is: ja)


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.