Verrutting

Wat mij betreft mag er, met onmiddellijke ingang, een grote stilte vallen rond alle poppetjes die straks graag op 't Binnenhof willen flaneren op kosten van de belastingbetaler.

Ik heb er meer dan genoeg van, van alle verkiezingsretoriek, en het elkaar afzeiken. 't Is mooi geweest, 't is genoeg geweest. Laten de mensen maar eens, zonder inmengen van de poppetjes de partijprogramma's gaan lezen, en gaan lezen waar de partijen werkelijk voor staan, zodat ze een eerlijk conclusie kunnen trekken, niet beˆnvloed door de poppetjes met de grootste mond.

Kan me geen eerdere verkiezingsst(r)ijd herinneren waarin er zoveel gezegd is, en alsmaar weer herhaald is, en waarin de dames en heren zoveel in beeld geweest. En als 't nou nog ergens over ging... Maar 't gaat alleen maar over wat de ander verkeerd doet, en waarom je niet op hem of haar moet stemmen. 

En tot m'n grote verbijstering zie ik rechts alsmaar meer groeien en groeien. En al dagenlang zit ik te wachten op die ene politicus, die ene interviewer, die zegt: realiseren jullie je wel dat elke stem voor rechts nog meer individualisering betekent, nog meer: ikke ikke ikke en de rest kan stikken, en nog meer marktwerking in de zorg en nog minder saamhorigheid en solidariteit! En die de mensen dan hardop vraagt: is dat wat Nederland wil, is dat wat jij wilt?.

Mijn conclusie: er waart een virus door Nederland, een heel besmettelijk virus, waar heel veel mensen al mee besmet zijn. En dat virus wordt verspreid door die partij(en) met  V V in de naam, wat staat voor: verrutten of verrutting, voor: ieder voor zich! En niet eens meer: God voor ons allen.

Eén pluspuntje heeft het wel, al die verkiezingsprogramma's op radio en televisie en al die verhalen in de kranten. Er vallen steeds meer poppetjes en partijen af op wie ik zou willen stemmen!

Anke schreef op 09 Juni '10 - 20:08 ;

Mee eens!

Anke  · reageer op Anke  · lees reactie van Ettje

Ettje schreef op 11 Juni '10 - 00:47 ;

In reactie op Anke; Jammer, heel jammer, zacht gezegd, dat de verrutting gewonnen heeft! :-(

Ettje (email) (link)  · reageer op Ettje


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile

Tsjongejonge... die duivelse spammers weten van geen ophouden. Deze reactiemogelijkheid is alleen bedoeld voor mensen die het beste met elkaar voor hebben. Daarom, beloof je dat je je als een engeltje zult gedragen?
Vul hieronder in: (het enige toegestane antwoord is: ja)


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.