Zomerzon

Eindelijk is het dan zover... Eindelijk hebben we zomerzon.

Niet dat we daarvoor geen zon hadden... Integendeel!

"Qua zonuren mag Nieuwediep deze meteorologische lente (maart, april en mei) niet mopperen: met 650 uur zonnestralen, ruim eenvijfde meer dan normaal." Maar 't zelfde krantenbericht meldde ook: "Nieuwediep heeft de koudste meimaand sinds 1996 achter de rug. Steeg het kwik veertien jaar terug tot gemiddeld 9,6 graden Celsius, de voorbije maand kwam de temperatuurmeter op gemiddeld 9,8 graden. Dat blijkt uit recente meetgegevens op KNMI-hoofdstation De Kooij in Den Helder."

En dat hebben we aan den lijve ondervonden. Dat het alsmaar te koud was. Zelfs zo koud dat ik twee weken geleden pas m'n winterjas heb omgeruild voor m'n zomerjas, en we 't winterdekbed verruilden voor een dunnere.

Hoewel... We zaten even zo goed wel veel buiten, want als de wind in de goede hoek zat was 't achter al gauw behaaglijk, en schoten we in de kampeermodus...:-) , wat betekent: als 't effe kan: buitenzitten. En meestal was het wel droog, want net als vorig jaar zitten we ook nu weer, ook dat stond in het krantenberichtje, op een regentekort: " Met 93 millimeter neerslag viel er minder dan normaal: 131 millimeter." Al weer bijna 40 mm tekort. 

Maar desondanks, hoe nodig de regen ook is, zijn we nu extra blij met de zomerzon. En 't is leuk om die zon dan ook op alle manieren te 'vangen'. Zoals in de regenboogkristal...

Of in de bomen. Want terwijl de zon al achter de huizenrij verdwenen was zat ze nog wel in de bomen op het pleintje voor...

 

 

En vanmorgen in de Blauwe Lissen...

 

En niemand die me dat meer af kan pakken!!

Overigens: "In de race om de eretitel zonnigste plek van Nederland staat Den Helder dit jaar tot dusverre op de tweede positie (780 zonuren), tussen titelverdediger Vlissingen (794 uur) en Terschelling (764 uur)."

Dus jullie begrijpen wel: we gaan dan ook weer heel hard ons best doen om te winnen. En om te beginnen vangen we dus de zon. :-)

Carla schreef op 05 Juni '10 - 20:06 ;

Vandaag weer zo’n heerlijke dag met zomerzon. We hebben ervan genoten.
Prachtige foto van de ‘regenboog’ en van de Blauwe Lis.

Carla  · reageer op Carla


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile

Tsjongejonge... die duivelse spammers weten van geen ophouden. Deze reactiemogelijkheid is alleen bedoeld voor mensen die het beste met elkaar voor hebben. Daarom, beloof je dat je je als een engeltje zult gedragen?
Vul hieronder in: (het enige toegestane antwoord is: ja)


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.