Aangeslagen

Aangeslagen gingen we naar bed, aangeslagen stonden we weer op. Wakker geworden met het gevoel: wat was er ook maar weer, en dan meteen: o ja... De verkiezingsuitslag.

En sindsdien is het aangeslagen zijn alleen maar erger geworden.

Want als je al zoveel verkiezingen hebt meegemaakt als wij dan weet je gewoon dat dit een historisch dieptepunt voor ons land is. Een dieptepunt dat dit mogelijk is in Nederland, een land dat altijd bekend gestaan heeft om z'n tolerantie en gastvrijheid, en om z'n solidariteit en sociaal beleid. En meer dan ooit beseffen we hoe Nederland van God los is geraakt, en hoe ook onze woonplaats van God los is...

Omdat ook hier de VVD (de partij van de grote graaiers en managers, die (mede) verantwoordelijk zijn voor de economische crisis) en vooral de PVV met overgrote meerderheid hebben gewonnen. Ruim 22% van de stemmers koos hier voor de PVV, terwijl de opkomst ook nog eens bedroevend laag was! Nog geen 69% van de stemgerechtigden kwam stemmen.

't Bijgaande plaatje laat dat pijnlijk duidelijk zien.

En verbaast en verbijstert vragen we ons af: Waarom? 

Niet omdat we hier zoveel problemen hebben met zogenaamde achterstandswijken. Die vind je hier nauwelijks of niet, en minaretten vind je hier ook nergens. Zoals we hier ook nauwelijks hoofddoekjes zien, en zeker minder als in onze vorige woonplaats. Terwijl de problemen met de Antillianen grotendeels zijn opgelost! Je hoort er nog maar sporadisch iets over. En waar ze in 't verleden woonden is nu een prachtig Duinpark gebouwd, met mooie woningen, waardoor de buurt een totaal ander aanzien heeft gekregen. Maar ook in de lijst met gevaarlijke steden komen we niet meer voor.

 

En dan te bedenken dat de PVV wil gaan bezuinigen op Defensie, terwijl de stad daar voor het grootste deel van afhankelijk is...

Voor ons is het dus een raadsel. Een naar raadsel! En 't idee dat meer dan 1 op de 5 mensen gekozen heeft voor de PVV voelt minstens zo naar. 't Voelt aangeslagen!


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile

Tsjongejonge... die duivelse spammers weten van geen ophouden. Deze reactiemogelijkheid is alleen bedoeld voor mensen die het beste met elkaar voor hebben. Daarom, beloof je dat je je als een engeltje zult gedragen?
Vul hieronder in: (het enige toegestane antwoord is: ja)


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.