Anders

Natuurlijk is 'alles' anders geworden in de tuin doordat de vorst de Passiebloem, de Buxus en de Karmozijn heeft 'meegenomen.

Als ik naar de foto's kijk van vorig jaar om deze tijd en nu dan zie ik een levensgroot verschil.

Zo zag het er halverwege juni 2009 uit.

 

En zo ziet het er nu uit.

Maar ook als ik naar de andere planten in de tuin kijk valt het me steeds weer op dat alles dit jaar anders is. Alsof alle planten hoger moeten groeien om bij de zon te komen, en alsof alle bladeren groter zijn.

Als ik kijk naar dat ene karmozijn plantje dat de winter wel overleefde, en het vergelijk met de karmozijn hier boven... Dan zie ik maar één bloem en onwijs hoge en grote bladeren.

Zo zag het er vorig jaar uit:

 

En zo ziet het er nu uit:

En ook de vrouwenmantel is nog nooit zo hoog geweest als nu, en 't verschil met vorig jaar is groot.

Zo zag het er vorig jaar uit, met de clematis al prachtig in bloei:

 

En zo ziet het er nu uit.

 

Elke dag weer overvalt het me, dat gevoel: 't groeit en bloeit dit jaar allemaal anders dan de voorgaande jaren. Zoveel invloed heeft blijkbaar een strenge en vooral lange winter op de groei en de bloei in de natuur.

Anke schreef op 19 Juni '10 - 21:21 ;

Kijk uit met die karmozijnbes, schijnt in alle delen erg giftig te zijn (kleinkinderen enzo…) Hele plant zeer giftig, vooral de zaden en onrijpe bessen. Google maar even. Ik haalde dit van russichblauw.info

Anke  · reageer op Anke

Anke schreef op 19 Juni '10 - 21:21 ;

http://www.russischblauw.info,, ik schreef het verkeerd.

Anke  · reageer op Anke  · lees reactie van Ettje

Ettje schreef op 19 Juni '10 - 23:43 ;

In reactie op Anke; Ik weet het. Gelukkig hebben we geen kleinkinderen die zomaar van planten eten, we hebben ‘m al jaren. En ook de hondjes blijven er wel af.

Trouwens, vroeger werd er vaak kleurstof van de karmozijn toegevoegd aan rode wijn. Kun je ook op koekelen. En om de een of andere reden doen ze het ook het best in de buurt van een druif. :-)

Ettje (email) (link)  · reageer op Ettje


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile

Tsjongejonge... die duivelse spammers weten van geen ophouden. Deze reactiemogelijkheid is alleen bedoeld voor mensen die het beste met elkaar voor hebben. Daarom, beloof je dat je je als een engeltje zult gedragen?
Vul hieronder in: (het enige toegestane antwoord is: ja)


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.