Gezocht/te koop

Gezocht/aangeboden/gestolen...

Net als voorgaande jaren hadden we ook nu weer de caravan met veel plezier en liefde voor ze klaargemaakt, en ze genoten er met volle teugen van!

Vrijdag zouden ze weer vertrekken, omdat er dan andere huurders komen. Maar gisteren, aan 't eind van de middag belden ze, met de vraag of we even langs wilden komen, omdat ze weer naar huis ging. Op mijn verbaasde: "waarom?", kreeg ik als antwoord: we zullen wel moeten, want één van onze fietsen is vannacht gestolen!

Ik kon m'n oren nauwelijks geloven. Na al die jaren dat we er zelf kampeerden, en nog nooit een fiets op slot hadden gezet, óf de sleutels uit de auto hadden gehaald, óf de deur van de caravan hadden afgesloten, omdat je spullen er zo veilig waren als bij de Nederlandse Bank, dít. Een ervaring die ze er zelf ook hadden opgedaan in al die jaren, want ze kwamen er nog veel eerder al kamperen als wij.

Toen we bij ze waren hoorden we de rest van verhaal. De fietsen stonden in de voortent, aan de oplader, en omdat 't warm was sliepen ze met alles open, ramen, deur..., en hij had wel gestommel gehoord en iets horen vallen, maar dacht dat het een kat was die iets omgooide in de voortent...

Maar toen hij 's morgens uit bed kwam, de voortent instapte en in eerste instantie zag dat zowel de waterkoker als de thermoskan op de grond lag, en 't snoer met extra stopcontacten over de rand van 't kastje bungelde... en vervolgens ontdekte dat er een fiets weg was, plus de kabel van de oplader, had hij meteen door dat het géén kat was geweest deze keer!

De rest van de dag waren ze bezig geweest met dingen regelen, en aangifte doen... En nu zat er niets anders op dan vertrekken, en thuis de dingen met de verzekering afhandelen. Bovendien, zonder hun fietsen, omdat hij slecht loopt, waren ze toch wel heel erg ont(fietst)hand. 

Mij maakt het woedend, niet alleen om hen, omdat er zo voortijdig een eind aan hun vakantie kwam, maar ook om 't feit dat er daardoor een stukje veiligheid verloren is gegaan. Het idee alleen al....

Sta je op het 'meest ver van de ingang plekje' waardoor de dief de hele camping over moest bij 't komen en gaan, en twee keer langs het slaapkamerraam van de eigenaar van de camping is gekomen, en het zware ijzeren hek heeft geopend....

En je zet je fietsen veilig ín de voortent....'t Idee dat zij er lagen te slapen, tenminste, zij sliep, hij sliep half, en dat er dan gewoon iemand binnenkomt en zelfs de moeite neemt om de kabel uit het stopcontact te halen, terwijl hij/zij daarbij ook nog eens lawaai maakt en spullen van het kastje afgooit... Zelfs zoveel lawaai dat de overbuurvrouw, die ook nog niet sliep, het ook hoorde... Het is om razend te worden.

Dus: Mocht je ergens een elektrische fiets, merk:Adventura XT10AH,

 

framenummer FF 072242, met als extra aanduiding ANWB, zo goed als nieuw, te koop aangeboden zien worden, of je ziet zo'n fiets ergens staan...

Nou ja, aan mooi weer hebben ze vandaag niets gemist, want de zeemist hangt tot over de duinen en maakt het gewoon koud. Steeds weer probeert de zon er doorheen te komen, maar dat lukt steeds maar even. :-(

Dondersteen schreef op 30 Juni '10 - 22:00 ;

Triest is het. In- en intriest. :-(

Dondersteen (email) (link)  · reageer op Dondersteen

Hilda schreef op 01 Juli '10 - 21:20 ;

Dieven zijn boeven. M’s fiets – die ze in maart nieuw voor haar verjaardag kreeg – is ook gestolen. In dat ene uurtje dat ze met een vriendin 50 meter verderop op een strandje zat. Vanaf een parkeerplaatsje waar het niet stampensdruk was, maar waar wel telkens wat mensen waren. En natuurlijk stond-ie wel op slot, maar was niet verzekerd.

Hilda (email) (link)  · reageer op Hilda


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile

Tsjongejonge... die duivelse spammers weten van geen ophouden. Deze reactiemogelijkheid is alleen bedoeld voor mensen die het beste met elkaar voor hebben. Daarom, beloof je dat je je als een engeltje zult gedragen?
Vul hieronder in: (het enige toegestane antwoord is: ja)


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.