Ontploft!

Het was zo gezellig. En avond aan avond luisterde ik naar het zachte suizen ervan, terwijl Arnold las.

't Gaf zo'n vakantie gevoel, en 't suizen hoorde bij lange avonden buiten.

Gisteravond maakte ik er nog even een foto van, zonder dat Arnold het merkte.

Een uurtje later, we waren allebei even binnen, hoorde ik een knal, en opkijkend zag ik vlammen.... Hoge vlammen!

Jammer dat ik er niet eerst een foto van gemaakt heb. :-) Maar daar denk je op zo'n moment niet aan. Je wilt alleen maar het vuur zo snel mogelijk doven. 

Gelukkig zat de tuinslang aan de buitenkraan. Maar doven lukte niet, dus werd het de belendende percelen nathouden. En even flitste het door me heen: gecontroleerd laten uitbranden.... Maar terwijl ik spoot ging Arnold voorzichtig erop af, en draaide de gaskraan dicht. Dat was hartstikke link, want voor 't zelfde zou er nog een knal kunnen komen.... Maar 't wonder geschiedde de vlammen doofden.

Daarna konden we 'de ravage' opruimen. 't Water stroomde uit de stoelkussens en 't tafelkleed... En dit is wat er van de gaslamp over is:

En hopelijk kan ik de schade aan m'n Oostenrijks kleedje nog een beetje fatsoeneren door een wasbeurt.

Daarna kwam de schrik. Want je moet er niet aan denken dat zoiets je overkomt in een tent... Dan heb je geen water bij de hand om de belendende percelen nat te houden... Of stel je voor dat hij wel ontploft was, wat was er dan gebeurd? Of dat de partytent vlam gevat had?

Vandaag gezocht naar 't adres van de firma Coleman. Want 'k ben echt van plan ze de restanten toe te sturen, omdat zoiets levensgevaarlijk is. Maar hoe ik ook zoek, ik kan ze niet vinden... Dat wordt dus: Tom Poes, verzin een list! Want zo komen ze niet van me af!

Dus als u/jij het adres van de firma Coleman heeft/hebt??? Ik ontvang het graag!

dondersteen schreef op 10 Juli '10 - 00:08 ;

http://www.coleman.com/coleman/home.asp
Dat is hem volgens mij. Ik zat met open mond naar de foto’s te kijken. Jeetje! Je moet er inderdaad niet aan denken dat zoiets in een tent gebeurt. Brrrr….

dondersteen (email) (link)  · reageer op dondersteen  · lees reactie van Ettje

Ettje schreef op 10 Juli '10 - 16:41 ;

In reactie op dondersteen; Inmiddels van een vriendin, die brandweervrouw is, een Nederlands mailadres gekregen. Zij vertelde, de gastank had zelfs na het dichtdraaien nog kunnen ontploffen… :-(
Ben benieuwd of en hoe de firma Coleman reageert.

Ettje (email) (link)  · reageer op Ettje


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile

Tsjongejonge... die duivelse spammers weten van geen ophouden. Deze reactiemogelijkheid is alleen bedoeld voor mensen die het beste met elkaar voor hebben. Daarom, beloof je dat je je als een engeltje zult gedragen?
Vul hieronder in: (het enige toegestane antwoord is: ja)


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.