Jong geleerd

Gisteren deden we ieder nog ons eigen ding. Arnold had z'n middagje met Onno, ik ging met Jan naar een viering, en Annelies, MJ en de kleinkinderen vermaakten zich op de camping.

Maar vandaag trokken we weer samen op, en gingen naar de West Friese Markt in Schagen. Altijd weer leuk om te zien. En deze keer extra leuk door de spinnende dames, en de dansende kinderen. Leuk om te zien, en zeker weten dat voor deze kinderen geldt: jong geleerd is oud gedaan!

 

Denk dat het heel belangrijk is voor het voortbestaan van deze folklore om de kinderen zo jong mogelijk de liefde voor de klederdracht en het dansen bij te brengen. Nu zijn het vooral oudere mannen en vrouwen, maar wie weet, helpt het, en neme deze kinderen het later over.

En wat is er lekkerder, na zoveel folklore. dan ouderwetse poffertjes of een warme stroopwafel.

 

 

En omdat de markt vandaag ook in het teken van het dier stond was meneer de uil er ook te bewonderen. Een prachtig dier om te zien, dat wel, maar zo'n beest hoort geen riempje om z'n poot te hebben om hem vast te houden... Zo'n beest hoor 's nachts muizen en konijntjes te vangen... Alle reden dus om er even met de eigenaar over te bakkeleien. En natuurlijk heeft hij gelijk, deze beesten, er waren nog meer uilen en een buizerd te zien, zijn in gevangenschap geboren en kunnen de vrijheid niet meer aan... Maar toch...

En natuurlijk was er een warenmarkt, waar je heel erg dorstig van werd. Dus tijd om op een terrasje te zitten en te genieten van een cappuccino. En volgens de buienradar van MJ was 't maar een inimini wolkje dat er aankwam... :-)

 

Thuisgekomen was het de hoogste tijd geworden om Roan's verjaardag te vieren...

En natuurlijk was er patat met... en als toetje een ijsje. En voor we het wisten was het alweer de hoogste tijd voor hen geworden om naar de camping te gaan, waarna deze ouwetjes, na 't opruimen, geen 'pap' meer konden zeggen. :-)

dondersteen schreef op 16 Juli '10 - 07:55 ;

Wat leuk, die hoedjes van de klederdracht. Dat heb ik nog nooit gezien.
Ik heb minder moeite met de uil (of andere roofvogels) die op deze manier getoond worden. Het is voor heel veel mensen de enige kans die ze ooit krijgen om zo’n prachtig beest van dichtbij te bewonderen. En hij ziet er uit alsof hij prima verzorgd wordt. Wat een prachtig beest.

dondersteen (email) (link)  · reageer op dondersteen


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile

Tsjongejonge... die duivelse spammers weten van geen ophouden. Deze reactiemogelijkheid is alleen bedoeld voor mensen die het beste met elkaar voor hebben. Daarom, beloof je dat je je als een engeltje zult gedragen?
Vul hieronder in: (het enige toegestane antwoord is: ja)


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.