Sneller

En opeens gaan de dagen nog sneller. Nog even, en de vakantie zit er alweer op voor Annelies en MJ.

Na de rustdag (voor ons) van woensdag, gingen we donderdag nog een keer naar Schagen. En warempel, het lijkt erop dat ik deze keer opa's trouwpak werkelijk kwijtraak.Er waren deze keer namelijk ook mensen in Groninger klederdracht en na een kort praatje met hen bleken ze zeer enthousiast te zijn. Zelfs zo enthousiast dat ik vanmorgen al vroeg gebeld werd, en we een afspraak hebben gemaakt voor a.s. donderdag. Komen ze helemaal voor uit Hoogezand naar hier om 'm op te halen. Grote kans dus dat het pak na 105 jaar toch nog weer dienst gaat doen.

Terwijl Annelies en ik in alle rust de klederdrachten bewonderden, gingen Arnold en MJ met de kinderen naar een voorstelling van de Karavaan. En na het kijken naar de klederdrachten gingen we met z'n allen naar de Boerderij- en het Rijtuigmuseum Vreeburg in Schagen, waar ik terug in de tijd was. Alles wat ze er hadden herinnerde aan mijn jeugd. Altijd weer een vreemde ervaring om je jeugdjaren tegen te komen in een Museum. Dan voel je je opeens stokoud, en een soort van Museumstuk. :-) Jammer genoeg was ik deze keer m'n fototoestel vergeten. Dus geen foto's ervan. :-( Dat was heel erg balen! Leuk was wel dat we daar onze oom- en tantezegster Annelies tegenkwamen met man en kinderen. In geen jaren gezien, en dan opeens kom je elkaar daar tegen. Dus dat werd even bijpraten, en de beide Anneliesen opnieuw kennis met elkaar te laten maken. Want ook zij hadden elkaar al heel lang geleden voor het laatste gezien.

En toen was het de beurt aan Roan om een nachtje bij ons te slapen, net als eerder van de week z'n zus Lenci. 

Eerst werden er verkeersborden gemaakt, daar was hij bij de tent al mee begonnen, en dat samen met opi verder doen is natuurlijk nog veel leuker.

Zijn keus, om te eten, was op patat gevallen. En dus bakte opi patat! 

En samen met omi in je treinenboek snuffelen is natuurlijk ook leuk.

 

En net als z'n zus ging ook hij een poosje badderen.

En daarna werd er nog een spelletje Pang gespeeld met opi.

Waarna omi weer aan de beurt was toen er voorgelezen moest worden.

De volgende dag (vrijdag) ging ik een middagje shoppen met Annelies. Even geen mannen en kinderen... :-) En die vonden dat helemaal niet erg, want zij gingen naar de Helderse Vallei, wat sinds kort in 't Mariëndal is, om iets educatiefs te doen en om een ijsje te eten, zoals de foto's lieten zien...

 

Geen wonder dus dat ze aan alle kanten plakten toen we weer thuiskwamen. Maar ja, die suikerbommen hadden ze natuurlijk nodig, om de uitkijktoren te kunnen beklimmen.:-)

 

En om naar opi te zwaaien, die eenzaam achterbleef met de hondjes, die de schaduw zochten...

 

't Was best wel eng, vonden de kinderen, die hoge toren, maar 't was ook leuk spannend! En daar gaan we voor.

Tot slot nog even een foto (gemaakt door Arnold) van vader met zoon en dochters...

 

En alweer is de week om. Nog drie nachtjes slapen, dan vertrekken ze alweer...

dondersteen schreef op 24 Juli '10 - 22:43 ;

Jullie persen alles er uit wat er in zit. Heel goed!

dondersteen (email) (link)  · reageer op dondersteen


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile

Tsjongejonge... die duivelse spammers weten van geen ophouden. Deze reactiemogelijkheid is alleen bedoeld voor mensen die het beste met elkaar voor hebben. Daarom, beloof je dat je je als een engeltje zult gedragen?
Vul hieronder in: (het enige toegestane antwoord is: ja)


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.