Bakken

Ik denk dat ik het weet!

Dondersteen helemaal gelijk heeft: mijn zonnebloem schaamt zich en durft daarom niet naar de zon te kijken.


Want die van de buren, die vlakbij 'm staat, is veel en veel groter. En dat niet alleen. Er zitten zelfs twee knoppen in, zag ik vanmiddag, toen ik tussen de buien door er even een foto van maakte!! En zij kijken wel de goede kant op.Kan me voorstellen dat je je dan als zonnebloem schaamt. Al is dat natuurlijk helemaal niet nodig, want ze kan er zelf niks aan doen! Denk dat ik 'm de volgende keer maar meeneem naar therapie. Kunnen we het over de zonnebloem hebben, in plaats van over mezelf. Heb ik even rust/vakantie.:-)

En ondertussen kwam de regen, in buien, als bakken vol water uit de hemel vallen, met zo nu en dan een klap onweer. Waar de tuin enorm van genoot. Van die regen, bedoel ik. Want elke keer weer merken we hoe droog het feitelijk is. 

Inmiddels is de allium uitgebloeid. Jammer, want ik vond het een feestje om er naar te kijken.

 

Maar zij zijn ook mooi. We hebben ze in 't paars en in 't wit. En eerlijk gezegd waren we ze een beetje vergeten. Vorig jaar geplant en nu waren ze er opeens weer. Nog een geluk dat Arnold even wat minder ijverig was met onkruid wieden... :-)

 

 

 

Ondertussen gaat de karmozijn stiekem z'n gangetje, met nog nieuwe bloemen,

terwijl de bessen van eerdere bloemen al groen beginnen te kleuren.

 

'k Heb ze gevraagd om even rustig aan te doen, want als ze rood gaan worden betekent het dat de zomer bijna voltooid is. En daar ben ik nog lang niet aan toe!

En de passiebloem? Overal groeit er opeens passiebloem. Steeds weer ontdekken we het ergens anders... Terwijl de 'moeder'plant toch echt dood is.

Maar ook de ananasplant, die er vorig jaar niks van bakte, doet het opeens weer helemaal, en samen met de plant die ik vorig jaar van Carla kreeg fleurt hij de border mooi op. Gelukkig maar, want de gele daglelie, die nu volop zou moeten bloeien, laat het dit jaar helemaal afweten!

 

 

En natuurlijk zijn er druiven... Heel veel.

 

Alle reden om dus gewoon te blijven genieten van onze Hof van Heden. Ook op een regendagje. :-)

dondersteen schreef op 04 Augustus '10 - 23:08 ;

Nee, nee, nee Etje, nou moet je me geen woorden in de mond leggen hoor. Ik zei dat ie een beetje verlegen was. Mooi maar verlegen. Hij hoeft zich helemaal niet te schamen. Hij is gewoon een beetje anders dan de buren maar in een land als de onze is dat in mijn ogen alleen maar een voordeel! ;-)

dondersteen (email) (link)  · reageer op dondersteen  · lees reactie van Ettje

Marleen schreef op 05 Augustus '10 - 09:09 ;

Wat heb je toch een heerlijke tuin rond je huis.
Ik kan bijna niet wachten tot hier de tuin weer beplantbaar is in plaats van de plavuizen-vlakte die er nu ligt.

Marleen (email) (link)  · reageer op Marleen  · lees reactie van Ettje

Ettje schreef op 05 Augustus '10 - 12:55 ;

In reactie op dondersteen; Sorry! Je hebt helemaal gelijk. Verlegen is het goede woord. Verlegen omdat die andere zonnebloem zo op haar neerkijkt! En ‘t klopt, ze anders. Heeft ook geen bruin hart zoals de anderen. Eigenlijk past ze wel bij me! :-)

Ettje (email) (link)  · reageer op Ettje

Ettje schreef op 05 Augustus '10 - 12:56 ;

In reactie op Marleen; Toch hebben we hier ook hoofdzakelijk steentjes liggen. Die lagen er al toen we hier kwamen. Maar een paar borders doen wonderen!

Ettje (email) (link)  · reageer op Ettje


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile

Tsjongejonge... die duivelse spammers weten van geen ophouden. Deze reactiemogelijkheid is alleen bedoeld voor mensen die het beste met elkaar voor hebben. Daarom, beloof je dat je je als een engeltje zult gedragen?
Vul hieronder in: (het enige toegestane antwoord is: ja)


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.