Wolken

Natuurlijk hou ik ook van stralend blauwe wolkenluchten, en het daarbij behorende weer.

Maar toch hebben de wolkenluchten van nu ook iets fascinerends.

Ik voel me dan bij tijd en wijle weer even helemaal het kind dat vroeger met haar vriendje op de rug in 't gras lag van het bleekveldje... Eindeloos starend naar de wolken, en de meest mooie figuren er in ziend, die we elkaar dan aanwezen... En evenzoveel keren kreeg ik dan een berisping van m'n moeder, die die mooie figuren, beren-heksen-engelen-tijgers-draken-bergen, weigerde te zien en ons verbood ze te zien. Dat was fantaseren en fantaseren was hetzelfde als liegen! En liegen mocht niet!! Daar kreeg je straf voor.

En desondanks kon ik het niet laten. En kan ik het nog niet laten. En dus kijk nog steeds naar de wolken, en zie de meest mooie fantasie-figuren. Of gewoon: mooie wolkenluchten, en bewaar ik de fantasie-figuren voor als m'n kleinkinderen er zijn... :-)

Mooie wolkenluchten zoals deze, die ik maandag, onderweg naar Hardenberg, zag.

 

 

 

Trouwens, bij zo'n mooie luchtballon kun je ook een heel verhaal fantaseren. En Lenci raakte er niet op uitgekeken, en riep heel enthousiast: dat wil ik ook wel! :-)

 

 

Maar nog mooier dan de luchtballon vond ik de ondergaande zon, die ons tot voorbij Sneek vergezelde en alsmaar groter en roder werd, tot ze achter de horizon verdween.

 

En nu maar hopen dat we vanavond, net als gisteravond, weer 'de vallende sterren' kunnen zien. Dus nu loop ik heel hard te hopen dat de wolken dan weer verdwenen zijn!

dondersteen schreef op 12 Augustus '10 - 19:04 ;

Wij zijn misschien levensgenieters maar jullie kunnen er ook wat van! :-)

dondersteen (email) (link)  · reageer op dondersteen


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile

Tsjongejonge... die duivelse spammers weten van geen ophouden. Deze reactiemogelijkheid is alleen bedoeld voor mensen die het beste met elkaar voor hebben. Daarom, beloof je dat je je als een engeltje zult gedragen?
Vul hieronder in: (het enige toegestane antwoord is: ja)


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.