Kinderliedjesweer

Ze komen gewoon naar boven borrelen, die kinderliedjes over het weer.

Eerst was het vandaag:

Parapluutje, parasolletje
't Ene voor de regen
En 't ander van de zon
Pardon

Want 't begon zo stralend zonnig, deze dag. Om half acht zat ik al buiten, met een kopje thee. Heerlijk was het, en 't leek zo'n mooie dag te worden. En dat was het ook, tot een uur of één. Toen betrok de lucht, werd het grijs en begon het steeds harder te regenen. Tijd dus om de parasol op te bergen en de paraplu tevoorschijn te halen.

En 't wilde maar niet stoppen, ook al beloofde de buienradar steeds weer dat het droog zou worden. Dus gingen we in de regen boodschappen doen, en dachten er met enige weemoed aan hoe lekker we  gisteren nog op een terrasje zaten, toen we even in de stad waren.

Wat een verschil met het takkenweer van nu. Want weer kwamen er de nodige takken naar beneden, en lag er overal afgewaaid blad. En 'k zag voor het eerst paddenstoelen. Wat heel erg vroeg is...

En daardoor kwam dat andere liedje naar boven borrelen, bij 't zien van 't afgewaaide blad en de paddenstoelen. Alweer een kinderliedje, dat we vroeger allemaal gezongen hebben, denk ik:

Herfst, hefst, wat heb je te koop
Honderduizend bladeren op een hoop
Zakken vol met wind
Ja m'n kind
'k Weet niet of jij dat aardig vindt

Herfst, herfst, wat heb je te koop
Honderd paddestoelen op een hoop
'k Zet ze voor je neer
Heus meneer
Dat doe ik alle jaren weer

Herfst, herfst, wat heb je te koop
Dikke grijze wolken op een hoop
alles in de stad
Gooi ik nat
Koop je van mij zo'n regenbad 

En dan te bedenken dat het bij m'n vriendin in Australië voorjaar is, waardoor bij haar de natuur volop in bloei staat, vooral heel veel Mimosa, en de sinaasappels rijpen:

 

 

Gelukkig mailen we bijna dagelijks met elkaar, en wisselen regelmatig foto's uit. Zij van het voorjaar bij haar, en ik van het najaar hier. En als wij mopperen over de regen laat zij weten hoe blij ze bij haar zijn met elke bui, en vertelt ze over de spaarbekkens waarin zoveel mogelijk regenwater bewaard voor voor de komende zomer,

 

om te zorgen dat ze ook dan water hebben... En bijna trots laat ze zien hoe na een hoosbui het water naar beneden komt denderen, en ze begrijpt niks van ons geklaag over regen, omdat die regen voor hen van levensbelang is...

 

Alle reden om dan maar gauw weer te stoppen met mopperen, en blij te zijn met dit plekje hier, ook als we 't ene moment de parasol nog op hebben en 't volgende moment de stormparaplu nodig hebben.

Marleen schreef op 11 September '10 - 11:13 ;

Dat wisselende weer past toch echt wel bij ons kleine landje. Ik geniet van elk seizoen weer al was het gisteren even wat minder toen ik kleddernat de kinderen uit school mocht halen. :-)
Zometeen maar van de gelegenheid gebruik maken om de voortuin aan kant te maken voor de herfst. Nu is het nog lekker.

Marleen (email) (link)  · reageer op Marleen

dondersteen schreef op 11 September '10 - 20:42 ;

Ik hoor ze het nog zeggen, onze familie in Australië: ‘Beautiful rain!! My grass is so happy!’ Jubelend van vreugde toen het eindelijk begon te regenen daar.

dondersteen (email) (link)  · reageer op dondersteen


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile

Tsjongejonge... die duivelse spammers weten van geen ophouden. Deze reactiemogelijkheid is alleen bedoeld voor mensen die het beste met elkaar voor hebben. Daarom, beloof je dat je je als een engeltje zult gedragen?
Vul hieronder in: (het enige toegestane antwoord is: ja)


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.