Gemis

Ik zal haar missen. Missen bij de huisvieringen en missen in de zondagse kerkdiensten.

Heb me, in de loop der jaren aan de één meer gehecht dan aan de ander, wat natuurlijk heel normaal is, maar aan sommige mensen hecht je je extra. Zo gaat dat gewoon.

En zij was één van die mensen waar ik me extra aan had gehecht. Gewoon om wie ze was. En 't hoorde er zondags helemaal bij. Even een knuffel, even tegen elkaar zeggen: ik hou van jou, haar even een muziekinstrumentje brengen voor het Gloria, en na afloop nog even een knuffel en zeggen: tot de volgende keer.

Dus was het een schok toen Jan me vanmorgen belde om te zeggen dat ze plotseling was overleden. 'k Kon het nauwelijks bevatten, viel er even helemaal stil van en voelde een golf van verdriet over me heen spoelen. Zomaar opeens heeft ze het tijdelijk met het eeuwige verwisseld. Afgelopen zondag was ze er niet, vanwege de regen. Want daar had ze maar een hekel aan, aan kletsnat regenen, en aan een natte rolstoel. Daar moest ze altijd van huilen. Maar de week ervoor had ik haar nog uit een achteraf hoekje gevist, waar de begeleiding haar in gezet had, en haar mee naar voren genomen. Want ze hoorde niet in dat hoekje, dat paste niet bij haar... En nu zal ze er nooit meer zijn!

Maar 'k gun het haar ook, dat voor haar de jongste dag er al is en dat ze verlost is uit haar gehandicapte lichaam. 'k Weet zeker dat er armen waren die haar opvingen toen ze ging, en dat ze vanaf nu altijd blij zal zijn, en nog veel meer zal stralen dan wanneer wij voor haar zongen: Ik heb jou lief met de liefde van de Heer, want ik zie in jou, de grootheid van Zijn Naam... En ze zal vele malen blijer zijn dan wanneer wij bij haar waren en voor haar zongen. Gewoon volmaakt blij!

Dag lieve T. Ik zal je missen.

dondersteen schreef op 22 September '10 - 20:05 ;

Dikke knuffel voor jou!

dondersteen (email) (link)  · reageer op dondersteen

Carla schreef op 22 September '10 - 20:30 ;

Sterkte lieve Ettje!

Carla  · reageer op Carla

Marleen schreef op 23 September '10 - 13:44 ;

Sterkte Ettje!

Marleen (email) (link)  · reageer op Marleen


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile

Tsjongejonge... die duivelse spammers weten van geen ophouden. Deze reactiemogelijkheid is alleen bedoeld voor mensen die het beste met elkaar voor hebben. Daarom, beloof je dat je je als een engeltje zult gedragen?
Vul hieronder in: (het enige toegestane antwoord is: ja)


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.