Dagje uit

Een dag die begon met een prachtige wolkenlucht...

En ook onderweg naar Nieuwegein, waar we de jarige zoon gingen bezoeken, waren er prachtige wolkenluchten, afgewisseld met zo nu en dan een buitje.

De regenboog was er al voor de bui kwam, en we keken er met enige verbazing naar... Omdat er nergens regen te zien was. En toen onze verrassing haalde hij zelfs het nieuws, merkten we toen we bij thuiskomst nog even naar het nieuws keken op RTV-NH. 't Is even goed kijken, maar hij is er wel... :-)

 

Hier links van de witte schuur.

 

Hier helemaal links.

Maar even later vielen de eerste druppels en zag het landschap er nog Hollandser uit als daarvoor, met kleumende koeien in de weide, naar wormen zoekende meeuwen, en op de achtergrond de duinenrij.

 

 

Maar even verderop was het vooral de drukte in het uitzicht dat me fascineerde. Nergens meer gewoon een stukje lucht. Overal lichtmasten en borden. Om gek van te worden...

 

 

En toen waren we bij de jarige, waar Joëlle druk bezig was 'taartjes' te versieren. Een heel gepriegel. Maar 't resultaat mocht er zijn!! En volgens degenen die ervan aten waren ze lekker. Zelf heb ik me er maar niet aan gewaagd, want 'k had al zo'n donkerbruin vermoeden dat, na een eierkoek en plakje bitterkoekjescake (ook door Joëlle gemaakt) bij de koffie, 'm'n suiker' te hoog was. Dus voor alle zekerheid eerst maar even geprikt, en toen in plaats van zo'n lekker taartje een flink glas water gedronken, en pillen genomen. Jammer!!

 

 

Ondertussen zaten de heren te computeren, en bezweek Arnold voor de charmes van GJ en liet een twitteraccount aanmaken. De zwakkeling! :-(


En na een heerlijke maaltijd, door GJ bereidt,

 

was het alweer tijd geworden om huiswaarts te keren. En ook op de terugweg viel het me weer op, dat ondanks het feit dat de weg vijf banen breed was, er nergens een schoon stukje lucht te vinden was, tot we voorbij Alkmaar waren, waar je dan opeens wel weer ver weg kunt kijken...  Wat een horizon vervuiling. Vind ik vele malen erger dan de windmolens. En even voorbij Schagen kwam de Lange Jaap in 't vizier, altijd weer fijn om te zien, hoe fijn de dag ook was! :-)

 

Om zeven uur vertrokken we. Om tien voor acht waren we bij het AZ-stadion, exact vijftig minuten later. En toen was het van het AZ-stadion naar hier nog precies vijfenveertig minuten. En rit(je) van vijfennegentig minuten dus, als je nergens oponthoud hebt.

dondersteen schreef op 26 September '10 - 00:02 ;

Ik krijg het ook altijd een beetje benauwd als ik in het wilde westen van ons land kom. Wat een prachtige taartjes. Mijn maag ging er van knorren…

dondersteen (email) (link)  · reageer op dondersteen


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile

Tsjongejonge... die duivelse spammers weten van geen ophouden. Deze reactiemogelijkheid is alleen bedoeld voor mensen die het beste met elkaar voor hebben. Daarom, beloof je dat je je als een engeltje zult gedragen?
Vul hieronder in: (het enige toegestane antwoord is: ja)


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.