Ommetje

't Was zo'n heerlijke dag gisteren, dat het de hoogste tijd werd om weer eens een ommetje te fietsen.

Maar eerste dronken, ter ere van de jarige, buiten koffie. Heerlijk in het zonnetje.

 

Daarna stapten we op de fiets, voor een klein ommetje, want 't was lang geleden dat we fietsten, maar lang genoeg om allerlei mooie dingen te zien. Zoals de vogels bij de vogelplas, vanuit de kijkhut. En 't was er druk bij de plas, want momenteel is het er een komen en gaan van allerlei soorten trekvogels, die er even komen fourageren en uitrusten. Morgen is er zelfs een excursie naar de plas, onder leiding van gidsen van het Noord Hollands Landschap... En, eerlijk is eerlijk, 't is toch wel leuk, dit nieuwe Educatie Centrum om de hoek, waar bijna elke woensdag en weekend wordt wel iets georganiseerd wordt, en dat dagelijks open is. Maar ook zonder deskundige gidsen konden we zien dat er, tot onze verrassing, ook weer lepelaars waren neergestreken. Een stuk of zes telden we er.

En we zagen dat de struiken nog boordevol bessen zitten. En hier en daar een paddenstoel, maar niet overdadig veel, want daarvoor was het hier (nog) niet nat genoeg.

 

 

 

En 'k genoot van de rietsigaren, die me doen denken aan toen ik nog een kind was, en we ze stiekem rookten. :-)

 

En natuurlijk fietsten we even naar de zee en rusten uit op het bankje, waarop je zomers niet eens met je voeten aan de grond kunt komen... Zoveel en zo hard heeft het al gestormd.

 

Of zou het een mijlpaal zijn, waar Arnold even op zit om 't voorbije jaar te overdenken?

Hoe 't ook zij, het was een heerlijk ommetje. Maar ook een confronterend ommetje, omdat ik me opeens realiseerde dat ik van de voorgaande seizoenen toch wel veel gemist heb dit jaar.

dondersteen schreef op 09 Oktober '10 - 00:18 ;

Prachtige, zonnige foto; die laatste. Wij zagen de Waddenzee vandaag. Maar daar was het heiig, grijs. Wel mooi maar het kán mooier…

dondersteen (email) (link)  · reageer op dondersteen


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile

Tsjongejonge... die duivelse spammers weten van geen ophouden. Deze reactiemogelijkheid is alleen bedoeld voor mensen die het beste met elkaar voor hebben. Daarom, beloof je dat je je als een engeltje zult gedragen?
Vul hieronder in: (het enige toegestane antwoord is: ja)


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.