Natuurverschijnselen

Ik hou er wel van. Van die wonderlijke natuurverschijnselen.

En ondanks dat ik dan weet dat er iets niet klopt kan ik er toch met bewondering naar kijken. Gewoon omdat het een natuurverschijnsel is. Zoals die heksenbezems in een boom, die eigenlijk een schimmel of parasiet zijn. Overal zie je ze, en soms wekken ze de indruk een vogelnest te zijn... Dan moet je even extra goed kijken.

En vorige week kwam ik een nieuwe,verse, tegen.

Straks, als de winter voorbij is zal hij veel donkerder, bijna zwart, zijn. En soms zie je er dan, zoals op de bovenste foto, in 't voorjaar blaadjes aan komen.

Altijd weer intrigerend, de natuur. Zoals nu, dat er al bloemetjes aan de winterjasmijn komen. Zo hoort het niet te zijn! Die bloemen horen er 's winters aan te zitten. Maar blijkbaar denkt de winterjasmijn hier er anders over.

Deze foto maakte ik er gisteren van, bij een heerlijke temperatuur! :-)

 

Zie je ook meteen dat de laagst gemeten temperatuur tot nu toe, sinds de zomer begon 10, graden is! En de hoogst gemeten temperatuur, over diezelfde periode, 35 graden (correctie, nadat ik even beter keek) is geweest. En, eerlijk is eerlijk, ik hou het meest van die 35 graden... :-)

Yvette schreef op 14 Oktober '10 - 15:18 ;

Bij ons is het elke nacht kouder dan 10 graden, al een hele poos.
In de zomer is het kwik hier opgelopen tot 41,6 maximaal (heb het zojuist nagekeken). Afgelopen nacht was het vanmorgen om half zes maar 0,9 graden.
Het zal niet lang duren voordat het hier vriest ’s nachts…....maar we hebben geen sloten hier om op te kunnen schaatsen…... :-)

Maar als overdag het zonnetje schijnt, dan is het toch erg lekker.

Yvette (link)  · reageer op Yvette

dondersteen schreef op 14 Oktober '10 - 18:07 ;

Bij ons was het gras begin van deze week wit. Dat is véél kouder dan tien graden. Ik heb overigens ook het liefst iets hogere temperaturen (24 graden bijvoorbeeld) maar ik moet zeggen dat het ’s ochtends, in zo’n vries-koutje, op de fiets wel heel lekker is.

dondersteen (email) (link)  · reageer op dondersteen  · lees reactie van Ettje

Ettje schreef op 14 Oktober '10 - 19:52 ;

In reactie op dondersteen; [Yvette:1] Brrrr! Dan hebben jullie vast al de winterjas aangehad, en Dondersteen al handschoenen?. Terwijl de mijne nog in de kast hangt. :-)
Wel jammer Yvette, dat je daar geen sloten hebt om op te schaatsen. Hoe moet dat dan als het deze winter ijspret wordt?

Ettje (email) (link)  · reageer op Ettje

Hilda schreef op 16 Oktober '10 - 16:35 ;

Wij zijn wel blij met die nachtelijke kou hier. Vanmorgen helemaal geen muggen meer in het moerasbos. En het schijnt – of dat waar is weet ik niet – dat de meeste virussen ook het loodje leggen na een beetje vorst.

Hilda (email) (link)  · reageer op Hilda


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile

Tsjongejonge... die duivelse spammers weten van geen ophouden. Deze reactiemogelijkheid is alleen bedoeld voor mensen die het beste met elkaar voor hebben. Daarom, beloof je dat je je als een engeltje zult gedragen?
Vul hieronder in: (het enige toegestane antwoord is: ja)


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.