Gezocht: paddenstoelen

Gezocht, maar ze niet gevonden. Terwijl ik er zo van overtuigd was dat ze er zouden moeten zijn...

'k Had er immers een paar in de Marsdiepstraat zien staan, dus dan zouden ze zeker in het Mariëndal en de Donkereduinen staan. Net als voorgaande jaren, toen we ze daar vonden en er foto's van maakten.

 

Maar hoe we ook zochten, we vonden er niet eentje! En dus was dit de enige paddenstoel die ik er kon fotograferen.

 

En om er te komen moest ik wel even fietsen, want op een andere manier kom je er niet. Dus stapte ik vandaag, voor 't eerst sinds vorig jaar november, toen ik die akelige val maakte, weer op de fiets. Niet omdat het al mag, maar omdat ik gewoon graag paddenstoelen wilde zien. Want die horen gewoon bij de herfst. Net als de kastanjes.

't Was even wennen, dat fietsen, en 't was bijzonder om na zo lange tijd weer op plekjes te komen die ik lange tijd niet zag. Dat was dus genieten. En 'k keek er opeens heel anders naar dan wanneer het de gewoonste zaak van de wereld is om er langs te komen, en de geur op te snuiven.
Ook al weet ik nog niet of 't uiteindelijk wel wijs was...om te gaan fietsen. Maar dit kan niemand me meer afpakken. Het laantje en de rozenbottels...

 

Dus nu allemaal even heel hard duimen dat ik morgen en overmorgen nog recht kan lopen... En wie weet, gaan we dan nog wel keer nu er voor een hele week mooi weer voorspeld wordt, en vinden we toch nog ergens paddenstoelen...

Dondersteen schreef op 23 September '11 - 22:47 ;

Ik gun het je dat je nog heel veel en vaak kunt fietsen! (gaat duimen voor succesvol opstaan morgen)

Dondersteen (email) (link)  · reageer op Dondersteen


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile

Tsjongejonge... die duivelse spammers weten van geen ophouden. Deze reactiemogelijkheid is alleen bedoeld voor mensen die het beste met elkaar voor hebben. Daarom, beloof je dat je je als een engeltje zult gedragen?
Vul hieronder in: (het enige toegestane antwoord is: ja)


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.