Wat zien ik...?

't Is al donker als we, vlak voor Alkmaar, op de terugweg uit Nieuwegein, op de vluchtstrook een auto zien staan met z'n knipperlichten aan...

Dat valt goed op in het donker, die knipperende lichten. En in het voorbijrijden zie ik een vrouw met een kind op haar arm achter de vangrail staan bij een praatpaal van de ANWB. In een flits denk ik: Zouden we niet moeten stoppen, en kijken of we haar kunnen helpen? Is best wel eng om daar in je eentje te staan, met je kind, terwijl het al donker is.

En op 't zelfde moment hoor ik Arnold zeggen: "Die zijn niet wijs, staan daar een potje te vrijen achter de vangrail..." Stom verbaasd vraag ik hem: "Waar heb jij het nou over? Wie staan er te vrijen en waar?" Waarop hij zegt: "Die lui bij die auto op de vluchtstrook".

Even ben ik met stomheid geslagen! Om 'm vervolgens te vertellen dat ik toch echt iets heel anders heb gezien, namelijk: een vrouw met een peuter/kleuter op d'r arm en dat ik nog dacht: zouden we haar niet moeten gaan helpen... Maar volgens hem klopt daar niks van, en heel stellig beweert hij dat er helemaal geen praatpalen staan langs deze weg. Dat brengt me even aan het twijfelen... Ik weet het toch bijna zeker dat ik een praatpaal zag en die vrouw met dat kind... Nog geen paar minuten later is daar de volgende praatpaal al, waar ik hem op wijs... Dat er dus wel iemand bij een praatpaal stond is nu dus wel (bijna) zeker. En dat er een vrouw stond met een staart in het haar, daar zijn we het ook wel over eens. Maar de rest van wat we zagen zal dus altijd zijn en mijn interpretatie blijven van wat we zagen...

Zo gemakkelijk gaat het dus. Je denkt iets te zien, terwijl de ander totaal iets anders ziet, en verder zal het dus altijd een vraag blijven... En stel nu dat we zouden moeten getuigen? Ik zou bij mijn verhaal blijven, bij dat wat ik meende te zien... En hij bij het zijne...

Dondersteen schreef op 26 September '11 - 23:56 ;

Jaren geleden had je daar een spotje van op TV. Dat je aan de kant van de weg dan opeens een vrouw zag staan en dan bleek het iets anders te zijn. Bijzonder is het wel dat mensen echt totaal verschillend tegen hetzelfde aan kunnen kijken. Peter ziet ook altijd hele andere dingen dan ik. Maar hoe het ook zij: je kunt niet anders dan zverklaren wat je zelf ziet. Een andere waarheid is er niet.

Dondersteen (email) (link)  · reageer op Dondersteen


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile

Tsjongejonge... die duivelse spammers weten van geen ophouden. Deze reactiemogelijkheid is alleen bedoeld voor mensen die het beste met elkaar voor hebben. Daarom, beloof je dat je je als een engeltje zult gedragen?
Vul hieronder in: (het enige toegestane antwoord is: ja)


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.