Nog zes weken..

Heerlijk! We kunnen al bijna weer gaan aftellen.

Want vandaag over zes weken hebben we de kortste dag en gaan de dagen daarna weer lengen. En al heel gauw zien we dan het verschil weer... :-)

Ik werd eraan herinnert doordat de zon op zo'n 'vreemde' plek onderging vanmiddag. Want in de lente en in de zomer gaat hij hier onder, in het westen:

Recht tegenover het keukenraam. Maar vandaag ging hij hier onder. Helemaal links van het keukenraam, in het zuidwesten:

En dan ook nog meer zuid dan west. Elk jaar weer een bijzondere ervaringen voor me, omdat ik dat pas ontdekte toen we hier woonden... De 41 jaar daarvoor, in H'veen, had ik dat nooit gezien.

En dat het een bijzondere herfst is,, dat is wel zeker. Want 'k zag vanmiddag, op 9 november, in de achtertuin de Passiebloem nog (weer) bloeien, terwijl hij ook nog vol met knoppen zit...

 

En niet alleen tegen de achter-schutting, maar nu ook tegen de zij-schutting. Het enige verschil met in de zomer is de kleur, want ze zien nu gewoon, net als wij, wat bleker...

 

Want zó zien ze er in de zomer uit.

 

En ook de daglelie bloeit nog elke dag.

 

Terwijl aan de overkant de winterjasmijn volop in bloei staat, terwijl het nog blaadjes aanzitten.

't Zijn allemaal van die kleine dingen die laten zien dat deze herfst anders is dan andere jaren... Daar kun je heel dramatisch over doen, en er allerlei klimaatveranderingen blij slepen. Maar je kunt er ook gewoon van genieten. En als je al wat ouder bent, zoals wij, dan weet je dat de natuur wel vaker van dit soort verrassingen voor je in petto had... Dus ik geniet er maar gewoon van, en ben alvast begonnen met aftellen... Nog 42 dagen...

Hilda schreef op 09 November '11 - 22:54 ;

Ik vind het wel bijzonder. Hier ook nog een futenjong gezien. Daarvoor houd ik mijn hart wel vast.

Hilda  · reageer op Hilda

Dondersteen schreef op 09 November '11 - 23:06 ;

Ik tel met je mee hoor. Ik moet ’s middags als ik naar huis fiets van mijn werk het licht al weer aan op de fiets. Niks aan. ’s Ochtends nog niet maar dat duurt niet lang meer. Ik heb er vandaag nog aan gedacht, dat het ook weer 21 december wordt. En ach, deze dagen tot aan de kerst hebben ook altijd wel iets vind ik. Kaarsjes aan, gezellig maken. Ook fijn.

Dondersteen (email) (link)  · reageer op Dondersteen


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile

Tsjongejonge... die duivelse spammers weten van geen ophouden. Deze reactiemogelijkheid is alleen bedoeld voor mensen die het beste met elkaar voor hebben. Daarom, beloof je dat je je als een engeltje zult gedragen?
Vul hieronder in: (het enige toegestane antwoord is: ja)


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.