Ongelooflijk

Soms vragen we ons af: zouden ze dat nou zelf geloven? En dan kijken we elkaar aan en schudden ons hoofd, alsof we willen zeggen: "Nee, dat geloven ze zelf niet!"

Maar ja, het staat in de krant en we kregen er per brief bericht van...

De vuilnisinzameling gaat veranderen. Er komen andere vuilniswagens, met een grijparm, die door de chauffeur bediend kan worden, en de vuilnisman overbodig maakt. Mooi systeem natuurlijk, dat kan niemand ontkennen.

Maar 't verhaal erbij: dat het niemand z'n baan kost en niemand hierdoor hoeft te worden ontslagen, maar dat er alleen geen flexwerkers meer ingehuurd hoeven te worden..., alsof die dan niet hun baan kwijt zijn. Dat is dan zo'n verhaal dat ons doet vragen: zouden ze dit nou zelf geloven? Een kind kan toch snappen dat die flexwerkers daardoor hun werk kwijt zijn?!

En toen begonnen de voorbereidingen. We kregen meerdere brieven met daarin instructies hoe de vuilcontainers neer te zetten en waar... En er werden warempel twee speciale 'parkeerplaatsen' voor aangelegd. Wat je dus ziet op onderstaande foto's zijn containerplaatsen en geen voetpaden.

 

En weer vroegen we ons af: "Zouden ze dat nou zelf geloven?" Want de eerste parkeerplaats is voor 't voorste gedeelte van de straat, tot de A, van bovenaf gezien, dus voor 11 woningen,

 

 

en de tweede 'parkeerplaats' is voor de rest van de straat, inclusief de beide zij-armen, zo'n 36 woningen... Terwijl die plaats stukken kleiner is... Een kind kan toch snappen dat dat niet kan?!

Maar 't leukste vond ik de afvalkalender, toen ik die vanmorgen ophaalde van het internet...


Want wat ik zag was: om de week kunnen we de hondjes bij de vuilnis zetten... En 't duurde echt tot ik de legenda zag dat het tot me doordrong dat dat groene beestje geen hondje is maar een appelklokhuis.. :-)

En 't duurde nog langer voor ik doorhad dat al die witte vakjes in de kalender niet de, in de legenda aangegeven, inhaaldagen zijn... Ik snapte er niks van. Hoezo inhalen op zondag?

En tegelijkertijd denk ik dan: hoe is 't mogelijk dat je zoiets niet anders kunt invullen en dat er nergens ingevuld staat wanneer het oud papier opgehaald wordt? Er is wel een symbool voor, maar 't staat nergens aangegeven.
En toch zal er een ergens een ICT-er zijn, die er heel veel tijd aan besteed heeft en die er aan verdiend heeft.
En er zal ergens een ambtenaar zijn die een compliment heeft gekregen voor dit hele plan dat het ophalen goedkoper moet maken... Alsof al die vuilnisparkeerplaatsen, die je nu door de hele stad ziet, niks kosten... En dat zowel het oud papier als het plactic-afval voortaan ook op die plaats moet staan is al helemaal niet over nagedacht. Want zeker weten dat dat dan voortaan door de hele wijk geblazen wordt... Terwijl nu iedereen z'n plastic-afval aan ons hekje bond en het oud papier in de luwte van het hekje zette... Ja, daar is goed over nagedacht! Maar niet door die ambtenaar!

En dus kijken we elkaar dan maar weer aan en denken: "Zouden ze dat nou écht zelf geloven?" Ongelooflijk!! Maar zo blijft er wel altijd iets om te lachen!

NB: 't Lag dus niet aan m'n ogen. Ook Arnold had er een hondje in gezien, in dat gft-tekentje. :-)


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile

Tsjongejonge... die duivelse spammers weten van geen ophouden. Deze reactiemogelijkheid is alleen bedoeld voor mensen die het beste met elkaar voor hebben. Daarom, beloof je dat je je als een engeltje zult gedragen?
Vul hieronder in: (het enige toegestane antwoord is: ja)


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.