Uit de oude doos 2

Maar ook dit vond ik in die oude doos...

Heel vaag herinner ik me deze mensen nog, die na de watersnoodramp, van 1953, geëvacueerd waren en een tijdje bij m'n oma in huis woonden.

Weer terug in Zeeland maakten ze deze foto's en stuurden die op, om te laten zien hoe beroerd het was. Op de achterkant van elke foto staat in een paar woorden de ellende beschreven...

Dit is de achterkant van onze woning. Een lamp heb ik in m'n handen, de andere kroon ligt een eind verder, radiotafel+radio. wasteilen en nog veel meer. het schuurtje is geheel in puin, zoo u ziet doch de achtergevel van ons huis is intact gebleven.

Nog een foto van ons huis aan de achterzijde, om te laten zien hoe hoog de modder ligt. Over de brokken puin kunnen we er komen, anders lopen meer als de laarzen met laag water onder de modder(?) P.S. Al deze foto's zijn genomen met laag water.

Dit is de voorkant van ons huis. Ik sta op de trap. Binnen ligt er meer dan een kniehoogte modder. En moesten eerst modder ruimen voor we naar boven konden.

Dit is de Rijksweg bij laag water genomen waar ik zelf op sta. Naar de kleren moet u maar niet kijken hoor, want met laarzen en een overal aan zie ik er niet op zijn best uit.

Het zijn maar een paar zinnen, van iemand die alles kwijt is...
Of er daarna ooit nog weer contact met ze is geweest, ik weet het niet. Hoe ze heten en waar ze woonden, geen idee. Maar 'k weet wel dat het heel veel indruk op me maakte, die ramp en later de foto's. Dat maakte het nog meer echt dan het al was.  En ook deze gaan nog maar even weer terug in de oude doos...

Dondersteen schreef op 05 Maart '12 - 21:42 ;

Wat bijzonder. En dan de zin: ‘deze foto’s zijn genomen bij laag water’. Tjonge.

Dondersteen (email) (link)  · reageer op Dondersteen


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile

Tsjongejonge... die duivelse spammers weten van geen ophouden. Deze reactiemogelijkheid is alleen bedoeld voor mensen die het beste met elkaar voor hebben. Daarom, beloof je dat je je als een engeltje zult gedragen?
Vul hieronder in: (het enige toegestane antwoord is: ja)


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.