Uit de oude doos 3

Nog een paar om af te wennen... Plaatjes die de sfeer en mode uit die tijd weergeven...

Dat m'n vader van auto's en motoren hield wist ik... Jammer dat ik 'm nooit gevraagd heb of dit zijn eigen auto was, of dat hij die leende van z'n oudste broer of ergens huurde. Maar mooi waren ze wel... Al moest je ze misschien wel met de hand aanslingeren...

 

En blijkbaar hield hij ook wel van vrouwelijk schoon... Gelukkig dat ik twee van de drie jonge dames op de auto ken. De dames op de motorfiets, zo heette zo'n ding, die ken ik niet... Maar blijkbaar wisten ze ook toen al dat je je auto en motor moet aanprijzen mét vrouwelijk schoon..

 

 

En dan die jurken, met brede kanten kragen en een lage taille... En dat zonder wasmachines... Geen idee hoe ze die jurken toen schoon hielden. Waarschijnlijk zaten de kragen er los op, en werden die apart gewassen, gesteven en gestreken, en werden de jurken dan gelucht... Want ze even wassen zal er vast niet bij geweest zijn.

 

Maar 't zal ook best wel een reden hebben gehad dat de meeste kleren heel donker waren. Zelfs voor nog jonge meisjes. Of 't moet zo zijn geweest dat deze beide jonge dames in de rouw waren. Want ook hun haarstrikken waren donker/zwart...

 

En ook de jassen hadden zo'n lage taille. Maar blijkbaar was het ook heel gewoon dat je een hoed droeg als je uitging. En of dat nu alleen was omdat het mode was, of omdat je als meisje/vrouw je zo hoorde te kleden? Ik weet het niet, en kan het ook niet meer vragen.

 

En dan die kinderfoto's... Schattig, maar tegelijkertijd ook zo verschrikkelijk stijf en opgeprikt.. In je goeie goed, met je meest plechtige gezicht, en de reclame voor de fotograaf kreeg je er gratis bij.

Het was zo'n totaal andere tijd dan nu. Geen kind dat nu nog zo op de foto gaat. Toch?  Maar 't was wel de tijd van mijn ouders en grootouders. En op de een of andere manier voel ik me toch verbonden met die tijd, ook al heb ik het zo niet meer meegemaakt. Alsof ik het toch ergens in m'n genen heb meegekregen.

En ook deze bewaar ik nog maar een poosje in de oude doos. Al was 't alleen maar om de nostalgie...


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile

Tsjongejonge... die duivelse spammers weten van geen ophouden. Deze reactiemogelijkheid is alleen bedoeld voor mensen die het beste met elkaar voor hebben. Daarom, beloof je dat je je als een engeltje zult gedragen?
Vul hieronder in: (het enige toegestane antwoord is: ja)


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.