Lente

Soms helpt het dus, een keer heel hard roepen: Ik wil zon! Want na alle mist, grijs, grauw en regen is het nu al voor de vierde dag op rij genieten geblazen.

Al vier ochtenden worden we wakker mét zon en fluiten de vogels het hoogste lied. Die hebben dus duidelijk het voorjaar in de bol. En ook het weer station is het er mee eens, want de steen wordt in de loop van de dag lekker warm!

 

Tijd dus om de vijver weer aan te zetten, die we hadden afgesloten toen de vorst kwam.

 

En omdat hij toch bezig was heeft Arnold ook meteen maar even de border voorjaarsklaar gemaakt,

 

 

 

omdat er overal al nieuw leven tevoorschijn komt. En dat is, net als alle jaren, weer extra genieten en elke dag even speuren.

Zo ontdekte ik de eerste nieuwe blaadjes van de vrouwenmantel, en de nieuwe knoppen (de eerdere sneuvelden tijdens de vorst) aan de hortensia.

 

 

De helleborus, die in de vorstperiode er maar zielig bij hing straalt weer, en er bloeien zelfs al anemoontjes. En ook de dotter doet een nieuwe poging.

 

 

 

 

En dit klokje, waarvan ik nog steeds de naam niet ken, bloeit ook al.

Ook de krokussen hebben er zin in,  net als de narcissen...

 

en ook de kastanjeknoppen staan te glimmen in de zon.

 

Kortom, het is lente in de tuin. Nog even en de daglelies zijn er weer, net als de allium en de kievitsbloemen. En daar knapt niet alleen de tuin van op, ook wij knappen er van op na een lange winter... Ik kan gewoon niet meer wachten, en kijk uit naar de dag dat we weer buiten kunnen zitten... Zeker weten dat dat vast niet lang meer duurt! :-)

Dondersteen schreef op 12 Maart '12 - 10:25 ;

Ik denk dat dat gisteren al gelukt is ook, dat buiten zitten. Wat was het heerlijk.

Dondersteen (email) (link)  · reageer op Dondersteen


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile

Tsjongejonge... die duivelse spammers weten van geen ophouden. Deze reactiemogelijkheid is alleen bedoeld voor mensen die het beste met elkaar voor hebben. Daarom, beloof je dat je je als een engeltje zult gedragen?
Vul hieronder in: (het enige toegestane antwoord is: ja)


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.