Gevonden

Bij het opruimen van een laatje kwam ik twee heel bijzondere foto's tegen.

De ene vond ik verstopt in een boek... Er staat op: Met hartelijke groeten, Bernard. Blijkbaar werden dit soort foto's in de oorlog verspreid, om de mensen moed in te spreken... Op de bovenste foto, Prinses Juliana met de prinsesjes Beatrix en Irene, in hun huis in Canada. Ook de middelste foto is in Canada genomen, maar daar staat bij dat Prins Bernard 'm zelf maakte tijdens een bezoek aan z'n gezin in Canada. Op de linker foto legt Prins Bernard, ergens in Londen, bij een monument ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de eerste Wereldoorlog een krans, om te onderstrepen dat er geloofd werd in Nederlandse Bevrijdingsdag... En op het rechter fotootje brengen Prinses Juliana en Prins Bernard, tijdens de oorlog, samen drie weken een bezoek aan Amerika...

Ooit heeft iemand, in de oorlog, dit fotootje gekregen en verstopt in een boek. M'n vader, m'n moeder? Ik weet het niet. 

 

En de andere foto kreeg ik toen ik wegging uit het Diaconessenhuis en in Assen ging werken. 'k Had er geen idee van dat ik die foto nog had, en keek er met verbazing naar toen ik merkte dat allerlei namen, die ik allang vergeten was, weer naar boven kwamen borrelen na 52 jaar. En heel even voelde ik me weer tussen de diaconessen...'t waren net gewone mensen! :-)

 

Waar een laatje opruimen al niet goed voor kan zijn!

Peter Hofman schreef op 05 April '12 - 23:28 ;

Mooi, zoolang oranje leeft en die witte schorten!

Peter Hofman (email) (link)  · reageer op Peter Hofman

Dondersteen schreef op 06 April '12 - 09:24 ;

Prachtig, die onderste foto. Is dat nou bij Huize Tavenier genomen?

Dondersteen (email) (link)  · reageer op Dondersteen  · lees reactie van Ettje

Ettje schreef op 06 April '12 - 21:34 ;

In reactie op Dondersteen; Nee, dit is genomen bij het Diaconessenhuis zelf, tussen het ziekenhuis en het pand waar de diaconessen woonden, aan de Preadiniussingel, als ik het me goed herinner. Aan de tuinkant.

Ettje (email) (link)  · reageer op Ettje


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile

Tsjongejonge... die duivelse spammers weten van geen ophouden. Deze reactiemogelijkheid is alleen bedoeld voor mensen die het beste met elkaar voor hebben. Daarom, beloof je dat je je als een engeltje zult gedragen?
Vul hieronder in: (het enige toegestane antwoord is: ja)


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.