Knutsel opa 1

't Was al een tijdje geleden, maar nu is het weer zover!

Kleinzoon Roan (9) wil graag een door opa gemaakt schaakbord voor z'n verjaardag. Op zich geen probleem, als de tegeltjes nog te krijgen waren geweest waar ons schaakbord van gemaakt is. Maar hoe we ook zochten, eerst hier en vorige week nog in Heerenveen, ze zijn er niet meer...

Dus dat werd moeilijker. Want hoe maak je dan een schaakbord? Nou gewoon zo dus! Je zaagt, om te beginnen, een pan vol vierkantjes... En niet afgepast, maar meer dan genoeg! Voor 't geval dat...:-)

 

Vervolgens schuur je al die vierkantjes precies op maat... Waardoor je vrouw urenlang alleen maar zzzzzzzrrrrrrrr hoort..,

 

en je dus dit krijgt!

 

Waarna je ze allemaal één voor één gaat schilderen... 

 

En je maakt een bord...

Daarna is het dan goed rusten, terwijl de boel droogt.

En natuurlijk boft hij dat het zulk mooi weer is, waardoor alles lekker in de tuin gedaan kan worden. En morgen gaat hij weer verder, wat betekent, hem kennende, dat het morgen weer een groot deel van de dag zzzzzzzzrrrrr zal zijn! :-)

(wordt vervolgd)

Dondersteen schreef op 25 Juli '12 - 19:37 ;

Wat boft Roan. Ik had ook zo’n opa en ik zong vandaag in de auto nog een liedje dat ik altijd met hem zong. Hij is er al dertig jaar niet meer maar nog altijd bij me. Dat krijg je bij dit soort opa’s, die gaan in een gouden lijstje!

Dondersteen (email) (link)  · reageer op Dondersteen

Hilda schreef op 25 Juli '12 - 20:24 ;

Sluit me aan bij de vorige spreker. Ik had een opa met een vol hoofd en twee linkerhanden en een andere opa die al ruim driekwart eeuw dood is. (Ook niet handig dus.) En voor de kinderen probeer ik de knutselmoeder te zijn, met o.a. een keukentje van afvalhout, een kriebeltrui en een tijgerfiets. En jouw knutselvent was ook degene die het stevige bed maakte waarin de jongste werd geboren.

Hilda  · reageer op Hilda


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile

Tsjongejonge... die duivelse spammers weten van geen ophouden. Deze reactiemogelijkheid is alleen bedoeld voor mensen die het beste met elkaar voor hebben. Daarom, beloof je dat je je als een engeltje zult gedragen?
Vul hieronder in: (het enige toegestane antwoord is: ja)


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.